Optimismen lyser i mørketiden

Ukas Låt: Beglomeg – Fyr Løs

Fyr Løs er en miks av 90-tallets harde elektroniske rytmer, og 80-tallets behagelige synther. Så om du har et ønsket om å dra til “nostalgia heaven” så er dette låta for deg. Legg deg ned og la tonene dra deg avsted.

Egge – Old People In Love

Det høres britisk ut, men det kommer fra vår egen bakgård. Old People in Love er en kompromissløs låt som er ladet av følelser. Det kan stort sett brytes ned til “hva om In Utero av Nirvana hadde noen roligere, nærmest akustiske låter”.

Kanye West – Follow God

Kanye overskygger kanskje denne listen i sin storhet, noe som er ironisk når han synger om Gud. Låten går kjapt inn og kjapt ut, men innenfor denne lille tidsrammen har du fått noen fete beats, fantastiske samples som Kanye leker seg med rundt rappingen sin. En kul låt som kan snike seg inn på de fleste lister.

Gustav Hauser – Antalogia

Elektronisk musikk for mørketiden. Gustav Hauser har truffet en nerve, en følelse som kan være vanskelig å beskrive. Og hva passer bedre enn å beskrive det gjennom kunsten, gjennom musikken? Gå ut i naturen, sett på låten, og bli i ett med verden.

Ludwig Moon – Night Walks

“I lose myself on night walks”, låten beskriver seg selv. En blanding av elektroniske og analoge instrumenter skaper en atmosfære som de fleste kan kose seg med. Jeg tror Night Walks er en av få låter som kan nytes i både godt og dårlig humør, og gi en slags betryggende følelse.

Bo Kaspers Orkester – Gud Ger Ingen Allt

Funken lever i beste velgående, og den kommer fra Sverige. Bo Kaspers er inne på samme tema som Kanye, men løser det annerledes. En groovy låt som koser seg i sin egen “funkyness”. Du kan ikke gjøre annet enn å smile.

Mandalai Lamas – I Don’t Know What To Do With My Life

Det virker som om noise aldri har vært så populær som den er i dag. Kanskje det er et angrep mot overprodusert musikk fra studioene? Hvem vet, men heftig er det likevel. En tipp topp låt for folk som liker eller er interessert i rock, og som en bonus virker det fortsatt som om rocken handler om å “stick it to the man”.

Anbefalte artikler