En lysstråle i den grå hverdagen

UKASLÅT: Ivo Lima – Picture

Bergenske Ivo Lima tidligere Sigurd, gjestet studentradioen denne uken. Han kunne by på en akustisk  versjon av sin debutsingel ”Picture”. Han kunne også tease med at denne versjonen kanskje kommer til å slippes snart. Til tross for å ikke ha sluppet så mye materiale har denne artisten klart å skaffe seg ganske mye oppmerksomhet på livescenen i Bergen og fulle lokaler. Det er ikke så overraskende når du hører låten. Nå venter vi bare på at mer slippes.

L.U:N.A – Kom da Honey

Med ‘’Kom da Honey’’ har bergenske Mia Roussel gjort noe litt annerledes enn tidligere. Det er en rolig låt med en beat som ikke tar fokus bort fra artisten. Og bakgrunnslyder som lokker fram gode minner om barndom eller kanskje sommer. Dette er kanskje noe av det bedre hun har laget og det er gøy å se en rapper som går en annen retning.

 

Christina Flood – Om eg spør (pent)

22 år gamle Christina Flood synger om at det er greit å være ubesluttsom og ikke klare å velge. Sangen kan minne om en visesang med trekk av pop i seg. Hun synger med en bred bergensdialekt, og i studio denne uken ble det også nevnt at hun kan minne om en ung kvinnelig Jan Eggum. Noe som ikke kan være noe annet enn et kompliment. Med en musikkvideo full av personlighet, en så jordnær tekst og melodi er Christina en jente som er lett å forelske seg i.

 

Stockhaus – Bli litt kjent

Kristian Stockhaus hører til i Bergen, men den observante lytter vil nok legge merke til at det ikke er bergensk han synger på. Han kommer opprinnelig fra Sverige men har bodd i Bergen siden 1995, og ‘’Bli litt kjent’’ er en sang fra det nye albumet hans ‘’Svorske tilstander’’. I tillegg til å være en del av ‘’Lekende lett’’ og ‘’ Ungdomskulen’’ er han også produsent for blant annet Eirik Aas og Myra. 2019 er hans år fordi han har et prosjekt på gang om å rekke å lage 100 sanger i løpet av året. Med albumet og noen andre sanger han hadde på lur har han 85 sanger igjen. Definitivt et prosjekt som blir interessant å se han gjennomføre.

 

MK’s Marvellous Medicine – Where Do You Go

Where Do You Go er deres andre singel så langt i år, hvor den første er She Was Waiting. Det er tre år siden sist vi hørte fra dem, og da var det albumet MK’s Marvellous Medicine som vant en spellemann i kategorien blues.  Nå er det Bergens baserte blues/rock bandet med vokalisten Marie Kristin Dale i teten tilbake. Where Do You Go er en tøff blues låt med et drømmende refreng som kanskje skiller seg litt ut. Teksten handler om å føle galskapen presse på og trygle forstanden om å komme tilbake. Marie Dale lover mer musikk i nær framtid, og vi gleder oss.

 

Georgia – About Work The Dancefloor

Selv gjort er velgjort! Jeg får med engang Robyn assosiasjoner av denne låten. Ikke bare av den pulserende synthen men også tidvis av den sterke vokalen og sårbare teksten. Denne sangen tar deg rett tilbake til 80 talls elektro-pop. Intet mindre imponerende er det når man finner ut at denne engelske 21 åringen er et multitalent, som spiller flere instrumenter og produserer all musikken sin selv. Sangen blir liksom enda bedre etter man finner ut det.

 

Freddy Kalas – Få meg på

Dette er den første sangen fra den selverklærte sjefen av fest i år. Dette er definitivt den sangen på ukas liste som du kan bruke på et vorspiel eller når du gjør deg klar for helgen. Det er kanskje ikke helt vår/sommer låt men den er fengende og det er en låt som alle kan synge med på allerede andre gangen man hører refrenget.

Anbefalte artikler