Spillelisten uke 36

This content has been archived. It may no longer be relevant

08. Foreign/National – Life Tourist

Denne uken sparker vi i gang med en låt full av motsetninger. Selv om låta har en drømmende positiv energi i melodien, er teksten voldsomt negativ med sitt rungende “Whats your motherfucking problem?” i verset. Trigger fyller opp den obligatoriske Australiakvoten med de fem guttene fra Melbourne, som nok en gang beviser at mye av den beste musikken i verden blir laget på den andre siden av kloden.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/160232333″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

07. Glossy Coat – Built to Succeed

Alexander A.K.A. C-Dogg, Lee Borg og Dan Dew utgjør det skranglete bandet fra Brighton i Storbritannia. Et band som har vært listet tidligere i Triggers A-liste og som nå har vokst til å få et litt mer polert og mindre barnslig uttrykk. Liker du tidlig Arctic Monkeys er dette et band som burde passe rett inn i iPoden din.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/163557879″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

06. Side Brok – Omatt og Omatt

Sjef R og Skatebård har representert bygderapen i en årrekke og tar oss med denne låten tilbake til en sound som minner om hip-hopens tidlige låter. Oldschool rap på Ørsta-dialekt er en snasen blanding som passer perfekt og får deg til å ta på deg side broken (saggebuksene) og riste med raua omatt og omatt.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/163830355″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

05. Darkside – Gone to Soon

Tragedien traff oss midt i våre musikkglade ører i sommer da vi hørte at Darkside skulle oppløses, men som en avskjedsgave ga de oss to siste låter vi kunne kose oss med. Gone to Soon er en av dem. Bandet, som består av DJen Nicholas Jaar og bassisten Dave Harrington, gikk sammen og lagde Darkside som et sideprosjekt. Det ble en ballong som blåste seg så stor at de nå valgte å ta hull på den etter de hadde fått knallkritikker verden over.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/159109353″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

04. Chain Wallet – Stuck in the Fall

Nabovarsel leverer enda et nytt band fra Bergen. Selv om den syntes at den såkalte bergensbølgen er døllt. De tre medlemmene spiller ekte 80-tallssynth og har fått med seg den erfarne Matias Tellez som produsent. Hvis du er ute etter å danse fra deg 80-tallet på nytt kan du se dem live på Den Ellevillefesten 20. september.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/165234212″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

03. Terror Pigeon – Girl!

Denne låten kan virke som en rolig sang du har hørt en million og ørten ganger før, men utvikler seg til en virkelig partylåt. Og det er her utropstegnet i låttittelen kommer inn. Terror Pigeon Dance Revolt (som de opprinnelig kaller seg) fra  New York meddeler at dette utropstegnet er helt essensielt. Det representerer klimakset i sangen, euforien og den skamløse lykken.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/164104389″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

02. Ukens Album: Thea & the Wild – Strangers and Lovers

Thea Glenton Raknes har også vært listet tidligere av Trigger, for sin låt Ropes. Nå er albumet endelig sluppet, og nok en gang dreide praten i studio seg om denne søte damen som er på vei opp og frem i musikknorge. Med Kenneth Ishak (Beeswax, Heyerdahl) på laget har Thea fått til en nydelig plate som i likhet med Foreign/National setter livlige og positive melodier opp mot mørkere tekster som tar opp større problemer.

01. Ukens låt: Cathedrals – OOO AAA

Denne duoen fra San Francisco, som består av Johnny Hwin og Brodie Jenkins, lever og ånder for musikken. Selv om Johnny var spilldesigner tidligere, virker det som om han ikke bryr seg mye om noe annet enn bandet  nå. For eksempel hvis andre artister fikk muligheten til å sette sammen en drømmeraider vil man mest sannsynlig finne det meste mellom himmel og jord der. Cathedrals ville hatt syv juicebokser. Dette er folk som ikke bryr seg om hva de får bare de får lov å spille musikken sin.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/164084637″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

Vil du høre hele spillelisten kan du finne den på spotify:

Anbefalte artikler