This content has been archived. It may no longer be relevant

First things first

Haim er tre søstre fra Los Angeles i California, USA. De tre søstrene Alana, Danielle og Este Haim startet sin musikkarriære i et band kalt Rockenhaim, sammen med foreldrene sine. De droppet etterhvert både “Rocking” og foreldrene sine, og startet i 2005 bandet Haim. De turnerte smått lokalt, men var travle alle tre, så det ble ikke noe stort av det før de først i 2012 slapp EP-en Forever. De ble straks et hype-band, og da de slapp debut-albumet Days Are Gone i september 2013 var forventningene skyhøye.

Haim er både kritikerrost og populært

De leverte på alle fronter. Albumet ble nummer 1 på UK album charts og ble også belønnet med Best New Music-stempelet på Pitchfork.com. Vi spillelistet dem til og med her på Studentradioen!

Albumet havnet også på top 50 album 2013-listene til både Rolling Stones, Stereogum, Uncut og Q, samt top 23 listen til AV Club.

Bandet blir stadig sammenlignet med Fleetwood Mac. En måte å beskrive hvordan de høres ut: Helt fantastisk!

Hør selv:

Tre mer eller mindre fun facts

Her er tre fun facts du kan imponere vennene dine med på konserten:

1. Danielle spilte gitar på turneen til Strokes-vokalist Julian Casablancas da han turnerte med (den helt brilliante) soloplaten Phrases for the Young. Kanskje så du henne på Hovefestivalen i 2010, på scenen sammen med en sørpe full Casablancas som skrøt hemningsløst av Norge for alle juletrærene vi har her?

2. Bandet har åpnet for en imponerende samling artister. Disse inkluderer: Julian Casablancas, Cold War Kids, Ke$ha, Group Love, No Age, The Bird and the Bee, Edward Sharpe and the Magnetic Zeros, Chief og The Henry Clay People.

3. Hver av jentene spiller minst to instrumenter, og alle tre spiller trommer.

Da er du klar for konsert!

Haim spiller på USF 12. Februar.

 

Anbefalte artikler