Spillelisten uke 42

This content has been archived. It may no longer be relevant

1. UKENS LÅT: Spark Alaska – Hidden Edelweiss

Lorenzo, 19, er fra Belgia og er gutten bak Spark Alaska. Lorenzo studerer i New York og er amatørfotograf ved siden av å skrive musikk. Han har forsøkt å beskrive seg selv på nettsiden sin, men avslutter det hele med å si at du ikke egentlig vil bli kjent med ham, før dere har spilt Tony Hawk Proskater 4 sammen, eller før dere har diskutert hvor bra Arctic Monkeys er. Lorenzo beskriver sin akustiske indiepopmusikk slik: “I write sad songs for happy people”, og peker på Bon Iver blant inspirasjonskildene sine.

2. UKENS ALBUM: Berlingo – Gutt – Du Kommer til å Dø

Berlingo har blitt en gjenganger her hos oss i Studentradioen. Etter at deres nye EP endelig kom ut, var det ikke så vanskelig å velge denne til å bli ukens album. Tjuaguttene leverer ny, balansert rockepunk, og vi liker veldig godt forandringen bandet har gjort med rett og slett å “bli mer voksen”.

3. Elsa – In Two

Endelig et bandnavn som hyller pikenavnet Elsa! Dette hadde vi aldri trodd.
Bandet Elsa består av fire indiegutter fra Toronto. De lager ukomplisert drømmende indiepop lignende det du hører fra Storbritannia. Låta In Two er første singel fra deres nye EP I Do, som slippes 22 oktober på Fucked Up-medlemmet Mike Haliechuks label ‘One Big Silence’. Bak låtens all enkelhet ligger et velprodusert og godt arrangement, og det som gjerne høres så enkelt ut, er ikke akkurat det.

4. Destroyer – El Rito

Destroyer er et canadisk indierockband som ble etablert helt tilbake til 1995. Bandet frontes av singersongwriteren Dan Bejar, som er kjent for svært interessante, gjerne politiske tekster. El Rito er fra Five Spanish Songs EP, og hvorfor Dan Bejar bestemte seg for å gå i akkurat denne retningen er ganske enkelt fordi han mente det engelske språket var oppbrukt, og at det rett og slett låter finere med spansk. Veldig 2013, i følge Bejar. Den spanske musikeren Antonoio Luque fra bandet Sr. Chinarro har skrevet tekstene til alle låtene på denne EP’en.

https://soundcloud.com/mergerecords/destroyer-el-rito/

5. Lovecult – One in Five

Sexy, drivende, primal pop som blander 60-tallet med 70-tallets krautrock og 80-tallets shoegaze. Bandet Lovecult har lenge vært et velkjent navn i den norske undergrunnen. Bandet oppsto på Legal i Bergen i 2008 og de ble ukas urørt samme året. One in Five er en av låtene fra deres selvtitulerte debutalbum som slippes 18 oktober på Klangkollektivet.

6. Saint Raymond – Everything She Wants

Med sine dype, innadvente tekster og catchy, nynnbare gitarmelodier, ligger alt til rette for at Saint Raymond er på vei mot store ting. Han skal nå turnere med Haim, og fører seg inn i en bølge av solide artister som strømmer ut av Nottingham for tiden (se: Jake Bugg og Dog Is Dead). Everything She Wants er hentet fra soloartistens Escapade-EP.

7. Phia – Do You Ever

Australske Sophia Exiner er ifølge indieshuffle kanskje en av de mest undervurderte artistene nå for tiden. Do You Ever er hennes siste singel og låta er fylt med deilig forførende vokal og behagelige beats, og stemmen hennes kan minne litt om Regina Spektor.

8. Panama – Destroyer

Panama er The Dirty Secrets i nytt, spennende format. Musikken har nå fått en mer håpefull house-eletronika-følelse over seg, noe som kanskje er et resultat av deres lengre opphold i L.A, med mye tequila og late dager ved Venice Beach.

Destroyer er en låt fra EP’en Always, en EP som bør få de fleste til å få øynene opp for denne Syndney-stasjonerte indie-elektronika gjengen. De beskriver seg selv som håpefulle house-entusiaster med sans for nostalgiske elektronikalyder.


Trigger Bergen kan du høre på fm 96,4/106,1/107,8 hver mandag kl 13.00-14.00! 

Sjekk også ut spillelisten uke 41.

 

A-lista og mer til kan du høre på Spotify:

 

 

(Toppbilde: Pressefoto, Spark Alaska)

Anbefalte artikler