Spillelisten uke 41

This content has been archived. It may no longer be relevant

 

1. UKENS LÅT: Foals – Out Of the Woods (Kulkid Remix)

De fleste av oss har nok hørt om Foals, kanskje et av Storbritannias mest suksessfulle band de siste årene. Låtene Inhaler og My Number ble hyppig spilt på radioen her til lands mesteparten av våren og sommeren. Nå har den franske produsenten Kulkid gjort en remix av Out Of The Woods, den femte singelen fra platen Holy Fire som kom ut i februar i år. Kulkid har mildt sagt vært travel for tiden og gjort remixer av blant andre Lana Del Ray, Fyfe, Bon Iver og Mumford and Sons. Når det gjelder Out Of The Woods, så er det kanskje den beste vi har hørt fra ham så langt. Kulkid har klart å spille på de tropiske referansene som allerede er tilstede i låten og gjort dem enda sterkere, samtidig som han har gjort den lettere og mer svevende. Resultatet er en houselåt man ikke kan la være å danse til, og definitivt noe å sette på under helgens festligheter.

 
[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/111955436″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /]
 
 

2. UKENS ALBUM: Yuck – Glow & Behold – Middle Sea

Glow and Behold er London-bandet Yuck’s andre utgivelse. De fortsetter i samme spor som den selvtitulerte platen fra 2011, en velgjort gjenopplivelse av 90-tallets indie-rock. Det som derimot er annerledes er at gitarist Max Bloom er blitt frontmann etter at tidligere vokalist Daniel Blumberg forlot bandet. Vi syns han gjør en super jobb, og setter platen på repeat.

 

 
 

3. Sun Kil Moon – Richard Ramirez Died Today of Natural Causes

 Sun Kil Moon er et indie-folk band fra San Francisco med Mark Kozelek i spissen. Kozelek har mange historier å fortelle, og bryr seg ikke mye om hva folk måtte mene. Han skriver tekster rett fra levra, noe som gjenspeiles godt i denne låten. Richard Ramirez Died Today of Natural Causes er første låt fra hans nye plate som slippes på nyåret.

 

 
 

4. Phantogram – The Day You Died

Sarah Barthel og Josh Carter, den New York-baserte elektro-pop duoen bedre kjent som Phantogram, lager det de selv beskriver som “street-beat-psych-pop”. The Day You Died er tredje singel ut fra duoens rykende ferske selvtitulerte EP, en låt man lett kan drømme seg bort til i en travel studenttilværelse.

5. Son Lux – Easy

Son Lux er scenenavnet til amerikaneren Ryan Lott. Allerede fra 6-års alderen lærte han å spille piano. I årene som kom plukket han også opp jazz- og pop-piano, samt trommer. Lott begynte etterhvert å sette sammen egen musikk, og ga i 2008 ut sitt første album som Son Lux. Han har tidligere uttalt at han aldri hadde sett på seg selv som en typisk vokalist, men han følte likevel at stemmen hans kunne brukes til noe musikkrelatert på en eller annen måte. Låten “Easy” kan vel stå som et bevis på dette.

 
[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/112267227″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /]
 
 

6. Cold Beat – Worms

Hannah Lew, fra den San Francisco-baserte post-punk trioen Grass Widow, er i gang med et soloprosjekt som har fått navnet Cold Beat. Worms er første singel ut, og det er tydelig at Lew lar seg inspirere av 60-tallets surferock. I likhet med Grass Widow kan vokalen også her høres ut som om den av og til er plassert feil i forhold til det instrumentale, men på en slik måte at det fungerer og høres riktig ut.

 
[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/107366795″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /]
 
 

7. TEEN – Big talk

Brooklynbandet TEEN ble til etter at Teeny Lieberson forlot sin post som keyboardartist i bandet Here We Go Magic, for å starte sitt eget band. Med seg har hun sine to søstre Katherine og Lizzie, samt den gode venninnen Jane Hershop. Bandet kan beskrives som psykedelisk indie-pop, og er  oppkalt etter Teeny. Big Talk er en drømmende og meget fengende låt, og fikk samtlige i Trigger-studioet til å synge med på refrenget “Sorry For All The Big Talk”.

 
[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/109904587″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /]
 
 

8. Popstrangers – Rats in the Palm Trees

Trioen Popstrangers kommer opprinnelig fra New Zealand, men tidligere i år flyttet karene til London, noe de ser ut til å trives med. Låten vi har listet, Rats In The Palm Trees, er spilt inn på en båt mens bandet cruiset nedover Themsen, og er kanskje som følge av dette en låt som sitter noe løsere enn hva musikken gjorde på deres første LP, Antipodes.

 
[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/111287125″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /]
 
 

Studentradioens spillelisteprogram, Trigger Bergen, kan du høre hver mandag fra kl. 13 til 14. Få også med deg spillelisten fra uke 40.

 

A-lista og mer til kan du høre på Spotify:

 

 

(Toppfoto: Kulkid pressefoto)

Anbefalte artikler