Spillelisten uke 40

This content has been archived. It may no longer be relevant

 

1. Ukens Låt: Haim – My Song 5

Haim kan vel sies å være det mest hypede bandet for tiden, og har blitt sammenlignet med Fleetwod Mac av mer enn én musikkblogg. Bandet består av de tre søstrene Esta, Danielle og Alana Haim, samt trommisen Dash Hutton. Siden begynnelsen av 2012 har de sluppet singel på singel, du har garantert hørt minst en av dem om du da ikke bor under en stein. Nå er de endelig klare med debutalbum, kanskje årets mest etterlengtede på grunn av alle skriveriene. Platen, som har fått navnet Don’t Save Me, ble sluppet denne uken og har allerede mottatt gode anmeldelser. Siste singel fra platen, My Song 5, er en herlig upolert og tung låt som garantert kommer til å bli spilt sønder og sammen, i hvert fall her hos oss.

 


 
 

2. Ukens Album: Awill – Journey – Ordinary

Awill fra Romsås er et klassisk eksempel på at det ikke bare er amerikanerne som kan hip hop. Rapperen har fra før mottatt mange godord om musikken sin og han beviser med Journey at det er mer enn fortjent. Mixtapen er produsert av MichaelGood, Doktor Rheal, Melodisinfonie og Raw flakes, og inneholder remixser av J dilla, Lord finesse, Jazz liberatorz-spor.

 

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/110986228″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 
 

3. Trentemøller – River Of Life(feat. Ghost Society)

Det er ingen tvil om at danskene kan electronica, og med band som Veto, When Saint Go Machine og Rangleklods beviser de dette gang på gang. Produsenten og electronica-musikeren Anders Trentemøller er intet unntak. Mannen som har jobbet med storheter som Røyksopp og The Knife kom nettopp ut med sitt tredje studioalbum Lost, hvor River of Life er hentet fra. Dette er en av de låtene som gir deg gåsehud og du vil øyeblikkelig ha mer. Jeg anbefaler på det sterkeste at man sjekker ut platen hans, enten man er electronicafan eller ikke.

 

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/112759330″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 
 

4. Snakadaktal – Fall Underneath

Femmannsbandet Snakadaktal fra Australia serverer oss herlig drømmepop og den kalde, klare stemmen til vokalist Phoebe Cockburn fester seg umiddelbart til hjernen. Fall Underneath er en av de låtene du kommer til å nynne med på enten du sitter på bussen eller befinner deg alene hjemme. Debutalbumet Sleep In The Water er definitivt verdt å sjekke ut.

 

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/111354204″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 
 

5. Casimer&Casimir – O Sweet Joe Pye

Casimer Pascal bodde opprinnelig i Detroit, men da byen gikk under bestemte han seg for å dra. Som han selv har sagt: “I gave that city the sweat of my youth and it gave me what it gives most: poverty and an exhausted spirit”. Veien førte ham til Chicago hvor han begynte å lage musikk sammen med nevøen sin, Vincent Casimir. Resultatet hører vi i låten O Sweet Joe Pye som vi har listet denne uken, en munter og skranglete poplåt du får lyst å skippe nedover gaten til.

 

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/106035474″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 
 

6. Youngblood Hawke – Stars (Hold On) (Penguin Prison Remix)

Chris Glover aka Penguin Prison står bak denne remixen av Youngblood Hawkes låt Stars. Resultatet er dansbar electropop som er nesten umulig å ikke like.

 

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/112274041″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 
 

7. Shevils – Black Eyes

Hardcore bandet Shevils fra Oslo er ute med singel nummer to fra det kommende albumet Lost In Tartarus. Låten som har fått navnet Black Eyes vekker deg definitivt opp i en sliten uke, og hvis du liker den like godt som oss kan du laste den ned gratis på Urørt sine sider. Shevils spiller på Hulen 5. desember, vi sees der!

 

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/110743515″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 
 

8. Satellite Stories – Lights Go Low

Du husker sikkert at vi listet Campfire, som var forrige singelen til Satellite Stories, for noen uker siden. Nå har det finske bandet kommet med ny singel og vi hadde ikke annet valg enn å liste denne også. Dette er en frisk poplåt du kan danse deg inn i høstmørket med. 1. november kommer albumet Pine Trails, som er andre studioalbum fra gruppen. Hvis resten av platen er like bra som Campfires og Lights Go Low er det bare å glede seg.

 

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/111919791″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 
 

Studentradioens spillelisteprogram, Trigger Bergen, kan du høre hver mandag fra kl. 13 til 14. Få også med deg spillelisten for uke 39.

 

A-lista og mer til kan du høre på Spotify:

 

 

Toppfoto: Shevils

Anbefalte artikler