Spillelisten uke 39

This content has been archived. It may no longer be relevant

01. UKENS LÅT: Grizzly Bear – Will Calls

Den multiinstrumentale, smågeniale folk-musikergjengen i Grizzly Bear slapp i fjor det som kanskje er deres beste utgivelse så langt i deres strålende karriere – albumet Shields. Etter suksessen med Shields, vil de nå slippe en extended version med fire nye sanger, og den første av disse er denne perlen.

Det sier sitt om kvaliteten på Shields når dette er blant sangene de droppet fra platen, men heldigvis deler de den nå med oss allikevel. Will Calls er en demo fra inspillingen av Shields, og med så nydelig og gjennomført produksjon er det spennende å høre de røffere utkastene.

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/110234761″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

02. Ukens Album: Death By Unga Bunga – You’re An Animal – Lesson Learned the Hard Way

Første gang jeg hørte musikken til disse fem karene fra Moss, var da jeg tilfeldigvis kom over fjorårets “The Kids Are Up To No Good” i en platebutikk. Siden den gang har jeg vært frelst. Til tross for at de kun har holdt på siden 2010, har de klart å skape seg et solid navn i den norske musikkbransjen. Nå er de klare med sitt tredje studioalbum, “You’re An Animal”, og de skuffer ikke. Dette er solskinnsrock på sitt beste med tydelig 60-talls inspirasjon, og vi i SRIB kunne ikke la være å liste platen som Ukens Album.

Låten vi valgte å ta med på ukens A-liste er den herlige energibomben “Lesson Learned the Hard Way”. Dette er en låt som hjelper deg gjennom starten av en ny uke og forteller deg at det snart blir helg igjen. Ifølge jungeltelegrafen leverer Death By Unga Bunga et fantastisk liveshow på sine konserter, og da passer det jo strålende at de spiller på Hulen her i Bergen førstkommende torsdag. Vi skal dit, og regner med å se deg der også!

03. Diane Coffee – Tale of a Dead Dog

Utslitt, blakk, febersyk og langt hjemmefra satt Shaun Fleming, trommisen i Foxygen, i sin trange lille leilighet i New York City. Langt borte fra østkystens varme strender produserte han et album som Diane Coffee. Albumet slippes 29. oktober, og Tales of a Dead Dog er en av de første smakebitene.

Fleming har flere ganger uttalt at han ikke hører på “ny” musikk, og denne sangen er nok et bevis på dette. Sangen er 60-talls psykidelia i kjent Foxygen-stil, med et sterkt The Turtles-preg og tydelig lengsel til sol, substanser og San Fransisco.

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/107711451″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

04. Sleigh Bells – You Don’t Get Me Twice

“You Don’t Get Me Twice” er andre slipp fra Sleigh Bells tredje studioalbum “Bitter Rivals” som er ute 8. oktober på Mom + Pop. Platen er produsert av Derek Miller og mixet av Andrew Dawson.

Støypopduoen, som består av Derek Miller og Alexis Krauss, gir oss nøyaktig det vi forventer med sitt nyeste slipp. Låten er bråkete, hardtslående og råsexy! Spill den av på høyt volum et sted hvor du kan slå deg skikkelig løs.

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/110741157″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

05. Eye Emma Jedi – ’88

Det er nok ingen hemmelighet at vi her i SriB er glade i Eye Emma Jedi, så da kommer det vil ikke som noen overraskelse at vi har listet bandets nyeste singel “’88”, første slipp fra EP’en med samme navn som slippes 4. oktober. ’88 er minst like dansbar som bandets tidligere slipp og klistrer seg umiddelbart til hjernebarken.

Hvis du, som meg, har lurt på når Eye Emma Jedi skal komme med et debutalbum (de har da eksistert lenge nok til en fullengder nå vel?), blir du nok glad for å høre at album er ventet i 2014. Hvis dette er for lenge å vente, kan man trøste seg med at de legger ut på norgesturné etter slippet av EP’en ’88. Vi gleder oss!

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/111237869″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

06. Fuzz – What’s In My Head

Hvis Ty Segall har tid til å spise, sove, eller egentlig noe som helst annet enn å lage musikk, blir jeg mildt sagt overrasket. I 2012 ga han ut hele tre studioalbum, og det som er enda mer utrolig er at alle disse albumene fikk strålende kritikk. Nå tenker du kanskje at denne mannen har gjort seg fortjent til en lang pause, men nei. For en drøy måned siden slapp han “Sleeper”, som kan sies å ha vært en overraskelse for fansen i og med at den skrikende vokalen var byttet ut med stort sett akustiske låter. Men det slutter ikke der – nå har han nemlig et nytt sideprosjekt på gang.

Tidligere i år startet han bandet Fuzz, en trio bestående av Segall selv på trommer og vokal, Charlie Moothart på gitar og Rolad Cosio på bass. Den selvtitulerte debutplaten slippes 1. oktober, og skal man dømme etter låten “What’s In My Head” som vi har listet denne uken, befinner Segall seg nøyaktig der han hører hjemme. Her snakker vi deilig og seig garagerock av beste, bråkete kvalitet. Denne låten er som laget for en søndag man bare har lyst å forsvinne i sengen med dynen plantet godt over hodet.

 

07. Royal Canoe – Exodus of the Year

Karene i kanadiske Royal Canoe serverer oss herlig stemningsfylt pop med låten “Exodus of the Year”, som er tatt fra bandets debut-fullengder “Today We’re Believers” som ble sluppet 23. september.  Hvis du er en av dem som ønsker å drømme seg litt vekk (hvem trenger vel ikke det av og til?), så er Royal Canoe absolutt et band du burde se nærmere på.

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/107680882″ params=”” width=” 100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

08. Tom Larke – Go Get A Job

Tom Lark fra New Zealand leverer oss frisk, alternativ pop som passer spesielt godt for de av oss som kanskje er “litt” mett av indiefolken som herjer musikkverden. Foreløpig har han ikke sluppet annet enn singler og EP’er, men en gladnyhet er at debutalbumet er ventet i begynnelsen av 2014. Vi i SriB skal garantert følge med.

Lark’s siste singel “Go Get A Job” er morsomt nok en ode til de tankene man muligens har som arbeidsløs, eller lat student for den saks skyld. Hør på teksten, jeg tror de fleste av oss kan kjenne seg litt igjen hvis man er helt ærlig.

 

 

Studentradioens spillelisteprogram, Trigger Bergen, kan du høre hver mandag fra kl. 13 til 14. Få også med deg spillelisten for uke 38.

 

(Foto: Death By Unga Bunga, pressefoto)

Anbefalte artikler