Spillelisten uke 37

Himmellegeme – Kyss Mine Blodige Hender

Tidligere har de varmet opp for allmektige Electric Eye og straks skal de være med Vulture Industries litt rundt omkring i landet. Alt tyder på at bandet Himmellegeme har lagt grunnarbeidet for det som mest sannsynlig tyder på at de snart må finne band som kan varme opp for dem. De slipper nå sitt første album “Myth Of Earth”. Vi går mot mørkere tider, og det er en meget passende årstid for bandet å formidle sitt dynamiske og mørke lydbilde. Vi spår en mørk, MEN lys fremtid for det bergensbaserte bandet.

Smithen – Hem Til Meg

Bergen er som en stor maurtue av hiphop, av ulike slag. Vi diskuterte under ukas radiosending om det er en fordel eller ulempe som hiphop-artist å bo i en by som Bergen. Om man klarer å holde på sin egen stil, eller om tiltrekningskraften til å bli for inspirert er reell. Smithen er en ung hiphop-artist fra omtalte Loddefjord. Han holder seg meget i skyggen, og er en ydmyk spiller i det store miljøet. Han beveger seg sakte, men sikkert innover sentrum. Vi setter enormt pris på slike artister i det ellers tøffe markedet av hiphop, og mener helt klart at det vil lønne ham stort i fremtiden. Han er uten tvil en lovende og spennende artist å bite seg merke i.

Duvel – Birds

Hadde U2 fått barn med Kings Of Leon hadde vi fått det oslobaserte bandet Duvel. Låtas melodi er repeterende og støyfull, noe som er lett konnetabel med Kings Of Leon. Vokalen er drømmende, men kraftfull. Som kan trekke klare linjer mot U2. Det er en stabil låt med få elementer. Det virker som om det er mye fokus på vokalens kraft det settes mest fokus mot. Duvel holder seg veldig i undergrunnen, men vi må grave dem litt frem og gi dem en stjerne her as. Fortjener lett en plass på ukas spilleliste!

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/339857641″ params=”color=#ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”150″ iframe=”true” /]

Not Waving – Where Are We

Er du en av dem som strømmer til undergrund-klubbene i Berlin? Eller er du bare en haute couture-digger som leter etter ny themesong? Da er artisten Not Waving definitivt noe for deg. Italieneren som har stått på siden 2013, har allerede klart å produsere et hav av varierte og artsy låter som passer både til fest og kunstutstilling. Her snakker vi hele syv album som du kan godte deg med. Vi anbefaler derfor på det sterkeste å sette av litt tid til å ta en deepdive inn i den fete verdenen til Not Waving, så finner du nok frem til din indre edge.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=GgeH9klUAB8]

BROCKHAMPTON – GUMMY

BROCKHAMPTON spirte frem fra de mørkeste krokene i nettforumet “KanyeToThe” i 2015 og har siden den gang velsignet folket med hele tre fantastiske album. Inspirert av bl.a. Odd Future har kollektivet på totalt 15 medlemmer klart å etablere en dødsrå og egen stil, som er toppet med megafete vokaler fra bl.a. typer som Ameer Vann og Kevin Abstract. Det anbefales derfor på det sterkeste å sette på litt SATURATION for så å klikke deg inn på KanyeToThe og se hvor ferden tar deg. Om du ikke ender opp i et megarått musikk-kollektiv kan vi love deg at du i hvert fall har fått minst et par nye jams å tilføye i listen din!

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/335880055″ params=”color=#ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”150″ iframe=”true” /]

Ted Jasper – Deus

Saksofon. Ok. Nå må vi slutte å putte saksofonen helt i Baker Street og 42 timers “sax guy” på Youtube. Ted Jasper er helt klart en komponist som klarer å sette sammen elementer de fleste bare sklir forbi. Selvsikre frames fra Kanye West og støyfull saksofon, bundet sammen med noen trommebeats. Låta er rett og slett gøyal samtidig som den er høyst profesjonelt utformet. Hva skulle vi gjort uten generasjon Soundcloud?! Ted Jasper bringer liv i gamle Kanye West og saksofon!

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/340450623″ params=”color=#ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”150″ iframe=”true” /]

Big Mess – Pick Ur Queen

Big Mess er ikke så rotete som det høres ut som – det er faktisk ganske ryddig mikset. Den danske punkkvartetten slapp debutalbumet i fjor, og slipper like gjerne ny plate nå i slutten av september. Der debutplaten var punkrock er “Pick Ur Queen” mer pop-punk, og det gjør det kanskje tilgjengelig nok til at den kommende platen blir et gjennombrudd?

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/328968082″ params=”color=#ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”150″ iframe=”true” /]

 

Anbefalte artikler