Spilleliste uke 10

This content has been archived. It may no longer be relevant

1. Ukens låt: Cathedrals – Harlem

San Francisco duoen Cathedrals har med Harlem gitt ut sin andre singel via Disco Naivete. Dette er en upbeat og nydelig låt som er perfekt for alle de som forelsket seg i platen til Lorde.

 

2. Ukens album: Fanfarlo – Let’s Go Extinct – Landlocked

Londonbaserte Fanfarlo er et indie-alternative band som ble formet av svenske Simon Balthazar i 2006. Bandet er kjent for å blande elementer av folk, indie rock og post-punk. Let’s Go Extinct er bandets tredje studioalbum.

3. Halcyon Drive – Whitewash

Halcyon Drive fra Melbourne, Australia har fort opparbeidet seg et godt rykte som et solid liveband. Låten Whitewash bygger på bandets voksende erfaring som et liveband og viser at de har en unik indiepop- sound som man finner hos svært få andre.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/132081106″ params=”auto_play=false&hide_related=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

 

4. Mr Little Jeans – Good Mistake

Mr Little Jeans aka Monica Birkenes fra Grimstad fikk mye oppmerksomhet da hun la ut en coverversjon av låten The Suburbs av Arcade Fire i 2011. Siden den gang har det bare gått oppover med denne damen som har hatt låtene sine med i alt fra Honda reklamer til tv-serier som Gossip Girl. Hun slipper debutplaten Pocketknife 25. mars.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/135332501″ params=”auto_play=false&hide_related=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

 

5. Karokh – Surf Decadence

Oslobaserte Karokh slapp debutplaten 1. februar på New York labelet Loyal Label noe de feiret med en heidundrende konsert på Chagall her i Bergen, for knappe to uker siden.

 

6. James Supercave – The Right Thing

Den L.A baserte kunst-pop-kvintetten James Supercave leverer med The Right Thing ukens mest dansbare låt og jeg er ikke i tvil om at den kommer til å ligge på mange spillelister denne våren. Bandets debut EP er ute senere denne måneden.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=X474s3yNVjc&w=480&h=360]

 

7. Night Flowers – Embers

London baserte Night Flowers ble formet så sent som i fjor. Nå har de annonsert at den selvtitulerte debut EP’en er ute på vinyl og til digital nedlasting 7. april. Bandet er uten tvil inspirert av Cure, noe som ikke er vanskelig å høre på låten Embers.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/134689519″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_artwork=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

8. Cloud Nothings – Psychic Trauma

Dylan Baldi startet enmannsprosjektet Cloud Nothings i foreldrenes kjeller i Cleveland i 2009. Året etter ga han ut en samling med demoer og singler, før debutplaten (selvtitulerte Cloud Nothings) kom i 2011. Etterhvert inviterte Baldi fler folk inn i Cloud Nothings som nå er blitt et fullverdig band. Bandets andre plate, Attack On Memory fra 2012, høstet svært god kritikk og jeg vil gå så langt som å påstå at det var en av de beste platene som kom ut det året. Nå er Baldi og resten av bandet snart klar med plate nummer tre, Here And Nowhere Else som slippes 1. april. Psychic Trauma er andre smakebit fra det kommende albumet og jeg kan med sikkerhet si at jeg gleder meg.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=ITJNfv2vUQw&w=640&h=360]

Anbefalte artikler