Spillelisten uke 22

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/316201241″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”150″ iframe=”true” /]

Ukas låt : Mats Wawa – Psychedelic Overlord

Det nyeste tilskuddet til den psykedeliske musikk-trenden som driver å rusler rundt i Norge for tiden er den ferskeste låta til Kragerø-bandet Mats Wawa. Det er en snau uke siden de varmet opp for også liste-aktuelle Jacob OgawaLandmark. De er relativt ofte å spiller på en av de flere scenene Bergen har å tilby, og da som oftest øverst på programmet. På den nyeste låta Psychedelic Overlord har de flere psykedeliske musikkelementer som fløyte og ulike gitarpedaler og en repetativ sangtekst som ikke forventer så mye fra lytterne. Bandet har tidligere vært inne på spillelisten med låta Smoke On The Water, som også trillet raskt inn i våre hjerter. Denne gangen har de også et melodiøst og jordnært musikkpreg (til tross for det psykedeliske omfanget). Med 100 prosent av låter sluppet fra Mats Wawa på spillelisten her i år, håper vi det vil resultere i et albumslipp innen 2017 er over. Det hadde vært noe det!

Miss Tati – No More Love

Til tross for en særegen ydmykhet ovenfor eksponering av å slippe egen musikk på streamingtjenester, har Miss Tati ikke vært på latsiden. Hun er en av de mest aktive live-artistene Norge har å tilby. Hun har gjort de fleste større og mindre arrangementene i Bergen til en fest – med dans og musikk. Bergen Internasjonale Musikkfestival, NattJazz og Vill Vill Vest er bare tre av flere arrangemente der hun har hatt med seg flere lovende artister fra verden over å laget om til en blanding av hiphop, soul, funk, RnB og tilogmed jazz. Finally, Tati er navnet på hennes nye plate, og vi er enige. Det var på tide! Hun er en unik artist, som Bergen burde være stolte og takknemmelig av å ha så nært seg.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/322248348″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”150″ iframe=”true” /]

Fredfades & Chester Watson – Magia

Hver gang Fredfades slipper nytt materiale er det en reality-check fra oss som lytter. Det er et helt uvirkelig høyt nivå av oldschool rap fra Norge. På låta Magia har han fått med seg Chester Watson, som trolig fikk hele 7.2(woah) fra Pitchfork på sin forrige plate. Det er en kort låt på rett under 3 minutter, med rolig beat og en avslappet Chester Watson som står for den vokale parten av låten. Vi kan omtrent telle på èn hånd denne høye produksjonen av musikk som Fredfades står for. Den 2.juni vil hans nyeste 16-spors prosjekt Warmth være tilgjengelig. Med seg på plata har han blant annet Ivan Ave og MoRuf.

Hajk – Not Anymore

Det er ikke lenge siden Hajk slapp debutalbumet sitt, og hadde en svært vellykket slippkonsert på Landmark. Det er en sjelden vare å få singelslipp i så rask tid etter et albumslipp. Det å være rastløse musikere og ikke sitte inne med så nydelig materiale som Not Anymore, settes enormt pris på! Låta er en rolig låt med skyggelagt synth, melodiøs gitar og fin vokal. Hajk har en generell estetisk gjennomført bandprofil, med gjennomgående tema i plateomslag, live-visuals og ikke noe sjangerkluss. Det er en fryd å ha dem på lista for andre gang dette året. Vel fortjent!

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/324116726″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”150″ iframe=”true” /]

Jakob Ogawa & Clairo– You Might Be Sleeping

Rundt en ukes tid siden Jakob Ogawa var på programmet til GranbarLandmark. Det er i kjent Ogawa stil – en drømmende låt med få musikalske elementer. Med fokuset rettet mot vokalen til Jakob Ogawa og ved sin side Clairo som skaper en fin dynamikk i låten. Det er en kort låt på litt mer enn 2 minutter, men det er rimelig fint å få dette tilskuddet, med tanke på at det er en stund siden 19-åringen slapp noe sist. Låta You Might Be Sleeping er en smakebit på hva som er å vente av EPen Bedroom Tapes, som er ute 16.juni!

Orlando Julius – Love Peace and Happiness

Orlando Julius er en gledesspreder av et menneske! Han er en fabelaktig jazzmusiker som blander elementer fra reggae, funk og har vært en av de store utløperne for afrobeat mellom 60 og 80-tallet. Musikken hans er en nydelig mulighet til å rømme fra alt som er vondt her i verden. For et års tid siden var han å finne på Øyafestivalen. Der Orlando Julius med en hel haug av fantastiske musikere skapte magi på det ellers vide programmet som Øyafestivalen har hatt de siste årene.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/318270433″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”150″ iframe=”true” /]

Monogem – Talk

Albumet 100 Percent fra Monogem er noe mer repetitivt enn det soloartisten serverte tidlig ifjor. Hun har et preg av pop og elektroniske, men minimalistiske beats. Hun har fokus mot sin feminine vokal som er veldig passende med de lyse tonene som går i bakgrunnen. Låta Talk er en rolig låt som holder denne spillelisten litt ned på jorda igjen. Vi er innom alt fra reggae til psykedeliske wah-pedaler til fløyte. Så det er fint med en til tider melankolsk pop-låt til å avslutte ukas spilleliste med! Det er et imponerende verk for et individ. Det settes pris på!

Anbefalte artikler