Back to school, back to groove?

Action the Man – Lavt

Action the Man er definitivt en av de bedre utskuddene fra Bergens evige rapscene. Med en jordnær ærlighet og smarte lyrikkvendinger, legger han ned om både kredibilitet og gatekapital, noe det etter sigende virker som han nærmest oser av. Action the Man har levert mye bra før, og her gjør han det igjen, og vi gleder oss selvsagt til å se han gjøre det også i fremtiden.

 

Tuvaband – Puppetshow

Med rolige indiefolk-vibber viser Tuvaband her frem en sårbar side. Om de har hentet inspirasjon fra Bon Iver er uvisst, men den følsomme vokalen Bon er så mesterlig god til å bringe frem, den skinner også gjennom i Tuvaband sin nye låt Puppetshow. Med en like åpen og sårbar sound i bakgrunnen, er dette en høstlåt perfekt til kaffe/te/kakao mens du ser Bergensregnet rase utenfor. Og om det ikke er nok, kan du også se henne sammen med girl in red og Shikoswe på Landmark 31. August. Ses der.

 

brenn. – 1 Relasjon

Pop-punk og roadtrip i solskinn, det er det vi tenker i når vi hører denne låten. Med en overraskende gladsinna tekst, rockes det om summerflings og ønsket om å være en av de kule, noe det etter sigende ikke helt virker som gutta i brenn. får til. Heldigvis er det mye annet de får til, slik som å lage skikkelig god sommermusikk.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/434422014″ params=”color=#ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true” width=”100%” height=”150″ iframe=”true” /]

 

Kalax – Moonlit

Liverpoolbaserte Kalax spiller Outrun, en synthwave-undersjanger med slående likheter til (og mye inspirasjon i fra) 80-talls filmmusikk. Og det er noe han gjør med glans. Lukk øynene, fyr opp Moonlit, og la Hong-Kongs evige neonlys eller Miamis langstrakte klubbstrender sverme forbi deg i tankene til denne godlåten. Det er ihvertfall det vi tenker.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/485836785″ params=”color=#ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true” width=”100%” height=”150″ iframe=”true” /]

 

Moli – Easy 4 U

Listens R&B-innslag stammer fra Belgia, vokste opp i England, og bor i Berlin. Litt av en cocktailmiks av ulike inntrykk, og kanskje en av grunnene til at låten Easy 4 U er så digg. Fengende og internasjonale rytmer dominerer et lydbilde supplementert av Molis herlige vokal. Gøy miks, gøy låt.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/482281209″ params=”color=#ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true” width=”100%” height=”150″ iframe=”true” /]

 

Sports – Cadillac

Hva er greia med å mekke så funky låter egentlig? For om det er noe amerikanske Sports vet, er det funk. Med Michael Jackson “Thriller”-aktig bridge og hærlig miksing er dette noe av det spenstigste som er på denne listen. Og noe av det diggeste.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/483296121″ params=”color=#ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true” width=”100%” height=”150″ iframe=”true” /]

 

Isah, Dutty Dior – Fantasi

Isah holder til i Stavanger, men det er ukjent om det er der han holder til i sin nye låt Fantasi. Låten, som også inneholder deler av Dutty Dior, består av lowkey rapping over en beskjeden beat, og en rolig synth til tider flankert av småelektroniske lydeffekter. Lett og poppete rap perfekt til å fylle studiedagene med.

Anbefalte artikler