De norske spanjolene

This content has been archived. It may no longer be relevant

Casa Murilo består av to briter og fire nordmenn. Britene, Christopher og Daniel, bodde sammen i Brasil noen år før de møtte to norske jenter og flyttet til Oslo. Bandet het egentlig ‘The Norwegian Girls’, men britene fant ut at ‘Casa Murilo’ var mer passende. I Brasil bodde Chris og Dan med en mann som het Murilo, som ikke hadde mulighet til å dra til Norge med dem. De bestemte seg derfor for å dedikere navnet til ham slik at han likevel var en del av bandet.

Det norske samfunnet førte med seg noen kulturelle hindre til å begynne med, som da Chris prøvde snus for første gang og endte opp med å spy foran alle på festen han var på. Guttene har nå blitt integrert i det norske samfunn og Casa Murilo har opparbeidet seg et rykte for å være ett av Norges beste liveband. Vi funderte derfor på om de hadde en bestemt magisk formel for å oppnå dette.

– Det er viktig å ha det gøy. Vi liker å spille live, som er den beste biten ved å spille i band. Vi er veldig engasjerte når vi spiller, og vi vil at folk skal synge og klappe. Det finnes så mange band som ikke inkluderer publikum, men for oss må publikum også ha det gøy for at vi skal ha det gøy. Publikum har ofte betalt for å se oss opptre, så vi skylder dem å levere en god konsert.

Medlemmene i Casa Murilo har problemer med å sette en merkelapp på musikken sin. De eksperimenterer mye med ulike sjangere og på denne måten blir det aldri kjedelig for oss lyttere.

– Én ting som jeg synes er litt morsomt med musikken vår er at vi stort sett har problemer med å beskrive musikken vår hele tiden. Jeg tror det er et godt tegn på at vi er inspirert av veldig mye forskjellig og at vi egentlig ikke lar oss begrense til sjangre. Derfor er det vanskelig å sette en merkelapp på oss selv som et band. Det er en god miks av litt folky-ting, litt indie-ting, litt dansebare-ting og litt allsangvennlige-ting som låter veldig Casa Murilo til slutt.

12. oktober slapp bandet ut sitt andre studioalbum, ‘The Rise And Fall’. Første album, ‘Lifting ships’, er sterkt inspirert av Chris og Dans opphold i Brasil, hvordan guttene møttes og hva som brakte dem til Norge. Album nummer to handler imidlertid om noe litt annet.

– Vi har skrevet mye om hvilke opplevelser vi har hatt som et band over de siste 18 månedene og albumet er derfor Norgesbasert. Du kan like så godt prøve å gjøre noe ambisiøst når du produserer et album, så vi var veldig opptatt av å ha noen røde tråder gjennom platen, både lyrisk og formatisk. Også når det kommer til albumgrafikken har hver sang på albumet sitt eget segment, og hvert segment linkes også til hverandre. Det er altså temaer, karakterer, referanser samt noen historier som er å finne  gjennom hele albumet og som gjør det fullstendig.

Tordag den 25. oktober spilte Casa Murilo en fantastisk konsert på Hulen. Var du så uheldig å gå glipp av denne konserten kan du imidlertid trøste deg med at det mest sannsynlig ikke blir lenge til neste Bergensbesøk. I mellomtiden kan du nyte den akustiske versjonen av ‘Australia’  som karene var så snille å fremføre for oss i Alternatip.

Casa Murilo – ‘Australia’ (akustisk):

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2012/10/Casa-Murilo-Australia-akustisk.mp3]

Hør det fullstendige intervjuet med  Casa Murilo her:

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2012/10/Intervju-med-Casa-Murilo.mp3]

Alternatip presenterer Studentradioens spilleliste hver uke. Vi gir deg den frekkeste, råeste og nyeste musikken hver mandag fra 12.00-13.00. Lei av den samme, gamle musikken som spilles på repeat på iPoden? I Alternatip vil du garantert finne ditt nye favorittband.

Anbefalte artikler