Tre stjerner på en fredagskveld

Orions Belte fylte opp Landmarks lokale denne fredagen, og ble tatt i mot av et spent og engasjert publikum – kanskje et resultat av deres vellykkede opptredener under fjoråret. Bandet hadde sin første konsert noensinne på Øya 2018 i Oslo, og releasekonsert for debutalbumet “Mint” under den bergenske musikkfestivalen Vill Vill Vest. “Mint” ble positivt tatt i mot av både Bergens Tidene og Dagsavisen, med seks og fem øyne på terningen. Kritikerne trekker tråder til band som Khruangbin og Unknown Mortal Orchestra, og selv vil jeg hive jazzbandet BadBadBadNotGood inn i miksen. Jeg synes likevel de er et friskt pust i den norske musikkarenaen på grunn av en lett særegenhet og deres miks av sjangere.

Synths og cymbaler lagde et psykedelisk stemningsbilde. Foto: Privat

Folkemengden på Landmark omringet en flekk på gulvet fylt opp av et trommesett, en bass og en gitar. Ikke mer skulle til for å skape deilige instrumentell musikk, som kan defineres som neo-psykedelisk surf rock. Den faste og gjentagende bruken av cymbaler skaper det psykedeliske preget som gjør musikken spennende og dynamisk. Instrumentell musikk kan lett bli for repetitivt, men med en gang det var i grenseland til kjedsomt overrasket de med et skifte av tempo eller lekende gitarsynths som fikk god respons hos publikum – spesielt under sanger som “Le Mans” og “Atlantic Surfing”. Kontrastene i lyden lager et balansert helhetlige uttrykk som hyller vært enkelt instrument. Musikken ga et fargerikt og tropisk stemningsbilde, som kan være inspirert av deres tider på reisefot. Bandmedlemmene har tilbrakt mye tid med reising fra by til by med andre band og artister, og det var da deres veier krysset hverandre Orions Belte ble til.

Etter fullført konsert ble de lett klappet inn igjen, som understreker en vellykket konsert. Konserten denne fredagen var en herlig opplevelse, og man ble etterlatt med en varm følelse i kroppen. Anbefaler alle å holde øynene åpne for Orions Belte, og sjekke ut albumet “Mint” – ASAP!

Anbefalte artikler