Spillelisten uke 42

This content has been archived. It may no longer be relevant

Ukas låt: Max Pope – Didn’t I

Den unge britiske Max Pope har igjen målbunnet oss og klart å rusle seg opp som ukas låt! Det er ganske presist ett år siden vi listet ham sist. Siden den gang har han utviklet sitt musikalske talent. Med elementer innen jazz, soul og en dominerende bass og wah-pedal er dette den ultimate moderne jazz-låta. Vi er meget imponerte over den unge musikeren, og er forvirret over den lille anerkjennelsen som han har oppnådd. Med sin lave profil og latterlige billige konsertgigs er han uten tvil den mest undervurderte musikeren vi har listet her i Studentradioen i Bergen på en lang tid.

Pasha – All My Homies

Vi har også holdt ett øye og øre rundt Pasha etter at vi listet ham forrige semester. Igjen, beviser han at han uten tvil er en av Norges desidert mest talentfulle rappere. Han tar oss med tilbake i tid til chipmunk-beats og blander inn elementer som er kjent fra Kanye West sitt album Late Registration fra 2005 som med en gang gir oss nostalgiske vibber. Vi pratet på gårsdagens sending om at det er noe med hiphop-kulturen, og det å synge sanger om gjengen sin. Fant ut at dette var ett fenomen som man hører mest om innenfor hiphop. Vi kommer til å fortsette å følge med den unge rapperen fra Bærum til han får den anerkjennelsen vi mener han fortjener! Dette er rått!

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/286162341″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”80″ iframe=”true” /]

SIBIIR – Guillotines

For kanskje andre gang har vi klart å få til noe genuin metall på studentradioen sin a-liste! Noe av det mest cringy som jeg hører er at musikk ikke er radiovennlig og derfor blir erstattet med en mer poppete låt. SIBIIR spilte på Vulkan og Øyafestivalen tidligere i semesteret og imponerte enormt. Deres moderne måte å lage musikk på er interessant og gjør at de skiller seg ut på arenaen. Deres blanding av tradisjonell metall, sammen med tunge og seig gitarspilling gjør at låten har en liten fot innenfor stonerrocken, samt. en god del inspirasjon fra amerikanske Converge, spesielt påv okalen. Vi er meget stolte av å introdusere radiolytterne til det som så fint kalles «ikke-radiovennlig-musikk» på radioen.

Det har dere bare godt av.

Helado Negro – It’s My Brown Skin

Roberto Carlos Lange fra Brooklyn er en kunstnersjel på så mange arenaer. Vi skal her ta for oss hans kunst innen musikk. Hans nyeste album Private Energy er bestående av 14 låter, der vi valgte oss spor nummer 12 som vår favoritt. Han er en alternativ artist. Dette på grunn av hans blanding av sjangre og ikke minst kunstneriske tankemåte. Det er vanskelig å putte ham i en bås her ass. Han enorme anerkjennelse av hellige Pitchfork gjorde oss oppmerksom på albumet og gjorde at vi dypdykket i dette 8.1/10 albumet i følge Pitchfork, og vi er selvsagt kjempe-enig.

For ett album. For en type..

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/271983875″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”80″ iframe=”true” /]

Stef Chura – You

Den Patti Smith inspirerte damen fra California er ukas femte låt ut. Hun har en utradisjonell punkete vibe på sin låt. Der de fleste moderne punkband er sinte og banebrytende, er Stef Chura en rolig drømmende indre punker. På samme måte som både PJ Harvey og Patti Smith har brukt musikk for å få frem viktige temaer i musikk gjennom en rolig og kul stil, går Stef Chura i samme spor. Hun har selvsagt en lang vei å gå for å få tekstene til å samstemme med det imaget og det som det virker som hun ønsker å produsere. Vi gleder oss til å høre mer av denne unge artisten, ettersom det vil komme album fra henne på nyåret.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/287230901″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”80″ iframe=”true” /]

Amber Coffman – All To Myself

Den sårbare og søte Amber Coffman fra Texas, tidligere gitarist i det mer kjente indierock-bandet Dirty Projectors. Hun har vært med på det nydelige sporet til Major Lazer, Get Free! Dette er mektig kult. Hun er uten tvil en av de artistene med mye erfaring som vi har listet. Vi mangler litt særegenhet ved låten. Hun har meget gode kontakter og har uten tvil mer å tilby. Jeg vil tro at hun har mye prosjekter på gang, eller rett og slett er litt lei bransjen og holder seg litt på sidekanten etter at hun startet sin solo-karriere. Hun er en sårbar musiker, og vi håper vi får høre mer dypere musikk som har litt mer særegenhet over seg og har absolutt notert oss navnet hennes.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=zd4TSEGctHs&w=560&h=315]

Chain Wallet – Abroad

Ett av de bandene vi har listet flest ganger opp gjennom tidene er vell godeste Chain Wallet fra Bergen. Nå har de kommet med debutalbum, som er en sjelden vare i nåtidens bransje, der EPér tar over verden. HEIA ALBUM! Med hele 10 låter som alle er fantastisk drømmepop er det vanskelig å velge ut hvilken vi ville satse på. Med likheter fra både The War On Drugs og The Stone Roses, kan de virkelig klappe seg selv på skulderen, highfive seg selv og alt det der. Det er ett gjennomført album, og nå er nok planen deres å ta Bergen og Norge med storm. Vi skal absolutt følge etter. Kleggene som vi er…
 

Anbefalte artikler