Spillelisten uke 47

This content has been archived. It may no longer be relevant

8. Little Person – Way Ahead of the Apple

Tvillingbrødrene Nicky og Max Weinbach utgjør sammen med Waide Hicks og Junki Kawasaki prosjektet Little Person. Det San Francisco-baserte bandet lar seg inspirere av 60- og 70-tallet, aller mest av Harry Nilsson og The Beatles. “Way Ahead of the Apple” er en søt og smittsom indiepop-låt som gjøres komplett av plystring og klapping.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/171019536″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]


7. Hot Flash Heat Wave – Hesitation

I likhet med Little Person holder også denne gjengen til i San Francisco. Ellers er det få likheter mellom de to: Hot Flash Heat Wave er mindre sukkersøtt og mer skittent. De spiller garagerock med surfevibber og en Vaccines-liknende vokal, og har tidligere varmet opp for Bass Drum of Death. “Hesitation”, andre singel fra deres kommende debutalbum, er en døsig kruttbombe.
[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/174317625″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

6. Due Funk – Water Color Dreams

Lite vites om den mystiske skikkelsen bak Due Funk, annet enn at han holder til i New York og at han kategoriserer musikken sin som “Funk Glam Stoner Rock”. Det er lett å trekke linjer til King Krule, noe som jo på ingen måte kan sies å være en negativ sammenlikning for den unge amerikaneren. Han har tidligere laget sanger om Chai-te og kvinnelig aggresjon, som du kan sjekke ut på SoundCloud her dersom det skulle friste.
[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/168375003″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

5. Deers – Between Cans

Ana Garcia Perrote og Carlotta Cosial er to spanske venninner som bestemte seg for at de ønsket å lage musikk sammen, og Deers er resultatet. For å få det lydbidet de ønsket måtte de imidlertid få med seg to jenter til, så nå er de fire, og alle liker pasta. De lager sanger om utroskap og teite gutter, med sangtekster som klistrer seg til hjernebarken. Sjekk dem ut på SoundCloud her.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/173943307″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

4. Bedford – On the Road

Bedford er en folk-pop trio bestående av Vilde Mælhum, Ingri Clark og Kai Worley. De er opprinnelig fra byen mellom de syv fjell og grunnen til at musikken kan høres kjent ut for noen kan være fordi de nettopp har byttet navn. For to år siden kalte de seg nemlig for Stochastics, og vant blant annet en pris på Eggstockfestivalen og ble kåret til «Årets Live – Act» av magasinet Natt & Dag i 2012. I løpet av sommeren har de altså bestemt seg for å bytte navn til Bedford, men lydbildet ligger på samme fine sted som tidligere.

3. Apothek – Waiting for the Thunder

Apothek er Morten Myklebust og Nils Martin Larsens samarbeidsprosjekt. Begge holder på med musikk på hver sin kant og har blant annet fartstid fra Lama og Psyence Fiction. Den forrige singelen deres, “Family”, ble godt mottatt av norsk musikkbransje, og det hersker liten tvil om at fantastiske “Waiting for the Thunder” kommer til å bli det også. Lytt og nyt!

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/177284467″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

2. Ukens album: Nils Bech – One Year

Nils Bech er utvilsomt en av de mest spennende artistene her til lands. Som både samtidsmusiker og artist spiller han på både kunstgallerier og musikkfestivaler, og de som har sett ham spille live melder om en unik opplevelse. Nå er den klassisk skolerte sangeren ute med sitt tredje album, produsert av blant annet André Bratten og Ost & Kjex. One Year forteller historien om det første året i Bechs nåværende forhold, og består av ærlige tekster om sinne, tvil, og – som representert under – sjalusi.

Nils Bech gjester for øvrig Østre her i Bergen førstkommende fredag. Hvorfor du bør få med deg konserten kan du lese om her.

1. Ukens låt: Green Sky Accident – Flatøy

Gutta i Green Sky Accident står bak ukas låt, en støy-poppete godlåt de har valgt å kalle Flatøy. Den ble til under Flatøy Rock Festival, angivelig i en drøm en av dem hadde under festivalen. Det er mye som har blitt til på bakgrunn av tilfeldigheter for Green Sky Accident, både når det kommer til bandnavn og bandmedlemmer. Denne låta handler om tilfeldige bekjentskaper som man skulle ønske ble til noe mer, noe de fleste kan kjenne seg igjen i. Debutalbumet har de spilt inn, og det ligger bare og venter på å bli sluppet i januar. Vi gleder oss til å høre mer!

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/174364251″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

Sjekk ut ukens spilleliste på Spotify:

Anbefalte artikler