Tar av med “Get it off”

This content has been archived. It may no longer be relevant

Ine Hoem holder til i Oslo. Hun har samarbeidet med mange musikere og deltatt på en rekke musikkprosjekter. Nå er hun i tillegg igang med et soloprosjekt. Den ferske låten hennes “Get it off ” er A-listet på ukens spilleliste. Vi fikk en prat med frøken Hoem:

FEM FINE MED HOEM

1. Hvordan har mottakelsen på den nye låten din “Get it off” vært?

– Responsen på slippen har vært bra. Over all forventning faktisk. Jeg spilte på Trondheim Calling i helgen for ca 400 tilskuere og det var uventet og utrolig deilig. Jeg har ruget på materialet for meg selv en stund nå,  så det er veldig hyggelig å få den responsen man håpet på da. Deilig å få bekreftelse på at folk er enige med meg og liker musikken.

2. Tidligere var du med i Pelbo, hvordan er overgangen til et soloprosjekt?

– Nå får jeg jo frem mine egne tanker og ideer, og har fult fokus på mitt eget uttrykk. Tidligere var vi flere som samarbeidet om å komme frem til resultater og da måtte man gjerne svelge noen kameler innimellom. Som soloartist trenger jeg ikke lenger å inngå kompromisser på ting jeg syns er “helt greit” -kult.  Jeg har jo også med to trommeslagere – er utrolig glad i trommer og store lydbilder som også gir utslag på scenen. At det visuelt ser bra ut. Jeg har med meg fantastiske musikere på Keys, elbass, gitar, og ekstravokal, og sammen har vi en fin kollektiv bandfølelse på det, og vi har det utrolig gøy sammen.

3. Du har tatt en ny retning, hva fikk deg til å gå over til popen?

– Jeg satt meg ned og skrev nye låter, og så ble resultatet rett og slett pop. Det bare formet seg slik og jeg merker at jeg nå beveger meg litt vekk fra de tidligere låtene “All are sailing” og  “I keep heading out” som gjerne var i en litt mer akustisk jazz-pop preget verden.

4. Du har tidligere kritisert reality-musikkprogrammer, hvordan er det å bli spurt om å delta i idol?

– Jeg trodde først det var tull, hehe, men da jeg skjønte at det var en ærlig invitasjon tok jeg det selvsagt med et smil. Jeg føler tv-verden er ganske annerledes enn det som faktisk foregår i undergrunnen. Programmene brukes gjerne mer som en publisitetskanal hvor det handler om personlige detaljer, og det er litt synd. At folk vil ha lettfattelig underholdning forstår jeg jo, men jeg syns det er viktig å fronte ny, ukjent musikk gjerne fra undergrunnen, og jeg savner programmer som gjør nettop det. Programmer hvor musikken får den oppmerksomheten den fortjener.

5. Når er neste konsert?

–Jeg spiller på Internasjonalen i Oslo nå på torsdag. Det er en splittkonsert med Kaya Gunnufsen (som forresten var spillelistet hos oss med låten “Au” forrige uke). Det gleder jeg meg til, det! Vi har jo veldig forskjellig uttrykk, men jeg tror vi kan funke fint sammen. Det blir spennende.

Vi ønsker lykke til videre. Hør låten hennes “Get it off” her:

[Audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2013/01/Ine-Hoem-get-it-off.mp3]

Se resten av spillelista her

 

Anbefalte artikler