Kaudervelsk og kråkemål

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2013/01/Gorilla-Sendinger-Fremmedspråklig.mp3]

I en musikkhverdag fylt av norske, svenske og engelske tekster følte Gorilla at det var på sin plass å trekke fram musikken som IKKE formidles på språk vi kan forstå. Hva må til for at noe skal være bra selv om man ikke forstår teksten, og hva vil eventuelt skje dersom vi finner ut hva teksten betyr – vil vi like musikken bedre eller dårligere?

Audun har tatt med finsk hardcore i form av KAAOS og Terveet Kädet og russisk metal ved Korozzia Metalla til ukens sending. Han kommer til å fortelle hvilken EP som er den mest solgte i Finlands musikkhistorie, i tillegg til hva som skjedde da han fant ut hva tekstene på finsk faktisk betydde. Karina “alt som skjedde etter 1983 er irrelevant” Aase hyller en inkaprinsesse fra Peru som gjorde det stort i Sovjet, Yma Sumac, og Tyrkias rockekonge Erkin Koray. Vi disker også opp med litt Nina Hagen, Hollywood Sinners og et vakkert møte mellom Polen og Norge: Depress.

Torjus synes hele sendingen var forferdelig vanskelig å forholde seg til, ettersom han kun hører på musikk fra USA, men han klarte til slutt å grave fram de brasilianske punkrockerne Ratos de Porão og elektronikagruppen Fauna under hardt press, som gir Gorilla en av de mest dansbare avslutningene noensinne.

Ukens spilleliste:

La Fraction – Alléz

DePress – Bo Jo Cie Kochom

Yma Sumac – Gopher Mambo

Hollywood Sinners – Quiero Ser Como Wau Los Arrrghs!!!

KAAOS – Kuolleet sankarit

Terveet Kädet – Outo Maa

Ratos de Porão – Obrigando A Obedecer

Erkin Koray – Cemalim

Korrozia Metalla – Spid

Nina Hagen – Das kommt weil ich so schön bin

Viimeinen Kolonna – Seuraa

Fauna – Gaucito Gil (remix)

 

 

 

Anbefalte artikler