Et lokalt dypdykk

UKAS LÅT: Secret Treehouse – Fear of Frogs

Gjennom en dypt inntrengende synth og nærmest mekaniske trommer, legger Secret Treehouse frem et spennende sammensurium av Robyn-aktig vokal og KRAFTWERK-inspirerte beats. En musikalsk reise som bringer tankene til arkitektonisk brutalisme. Hvis Secret Treehouse blir å fortsette slik, blir dette et band det blir spennende å følge med på fremover.

SINDIO – Reint Laken

Med SINDIOs debutsingel Reint Laken tar NMG-gjengen ett skritt vekk fra rapmusikken de har blitt så kjent for, og det med sterk suksess. Med en lyrikk om sterke kvinner med klar evne til å passe på seg selv, leverer jentetrioen en av norges beste tolkninger av R&B på norsk. Dette drives delvis av dens chille, enkle, men sterkt fengende beat, men ikke minst av jentenes silkemyke stemmer. Vi ble forelsket etter første lytt. Det burde du også være.

Misty Coast – Backseat Warrior

Bergensveteranene i Misty Coast har lenge levert lokal indie av høy kvalitet, og det gjør de igjen i støyrockifuserte Backseat Warrior. Gjennom myke stemmer og gitarmessige lydmurer, skaper de en real rett-i-fleisen av en indielåt. Et godt stykke klassiskt slackt Bergensindie til en slack semesterstart.

Amalie Holt Kleive – Komme Meg Ut

På drivende synthbeat viser Amalie Holt Kleive oss inn i en atmosfærisk og drømmende side av elektropoppen. Når dette også gjøres på norsk, er resultatet en eksperimentell fremtoning med hint til Theodor Kittelsen og dislagte furuskoger på østlandet. Trolsk, og en liten smule fuktig. Godt levert en av norges mest spennende artister.

Kjartan Lauritzen – La meg være i fred

Kjartan tar et oppgjør med fame i nysingelen La meg være i fred. Gjennom å tekstuelt ta avstand fra sin tidligere soleklare festmusikk, lager han atter en festbanger å rocke løs til på dansegulvet. I hvilken grad det kommer til å hjelpe, kan vel diskuteres, men låten er ihvertfall et knall stykke klassisk Kjartan på sitt aller beste. Fullt gir, med andre ord.

Doriansgrave, Hiboux – “KUNST”

Mørkt, dypt, og med sterke meninger. Det er få ord som bedre kan beskrive Doriansgrave sin nyeste singel “KUNST”. Doriansgrave langer i teksten ut moderne hiphopkultur og dens overdrevne fokus på evig selvforhøyelse, noe han gjør med dyp presisjonsevne. Gjennom å ta det tilbake til kilden, viser han oss inn i en lyrisk verden basert på musikkens budskap, ikke bare dens utseende, et bilde som bare forsterkes av Hiboux nedstrippede beat. En kjent kunstner skal en gang i tiden ha sagt “Perfection is achieved, not when there is nothing more to add, but when there is nothing left to take away.”. Sjeldent har det vært så treffende som i Doriansgraves nye singel “KUNST”.

9 grader nord – The Sick Child

Med stemningsfulle fløyter og sangernes karakteristiske tamilske vokal, viser 9 grader nord oss tilbake til barndommen i The Sick Child. Kombinasjonen av vokal, fløyte og gitar, varierer mellom å trekke assosiasjonene til middelalderske ballader og prisvinnende film-soundtracks. Dette er et rolig og selvsikkert 9 grader nord vi godt kunne tenkt oss å se mer av.

 

Her kan du også sjekke ut A, B, og C-listen til Studentradioen på Spotify!

Anbefalte artikler