Spillelisten uke 21

This content has been archived. It may no longer be relevant

Ukas låt: Cezinando – “Botanisk Hage”

Kristoffer Cezinando er ung hiphop-artist fra godeste hovedstaden vår. Han har fått mye oppmerksomhet fra selveste NRK P3, og vant nylig Årets Urørt. Hans rappestil er litt som jenteduoen KUUK, der de leker litt med ord og uttalelser og dreier litt på endingene. Låta “Botanisk Hage” er hundre hakk bedre enn den tidligere “Sykt Jævla Kult”, som ble spilt på alle mulige radiokanaler i landet til enhver tid for en tid tilbake. Cezinando er uten tvil en av de hiphop-artistene Norge har å by på som leverer enormt bra live-show! 20 år gammel, to album og enormt mye potensiale som vi ser frem til å høre mer av.

Se live-versjonen av “Botanisk Hage” fra Gullruten, for han er fantastisk flink live!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=tSwCUT_I_b4]

Pasha – “My Wave” (Feat. Iffy Orbit)

I begynnelsen av mai slapp bærumsrapperen sitt debutalbum, Bodega. Låta “My Wave” er stemningsfull og søt, omgitt av en fet 90-tallsnostalgi. Kan svippe en smule innom Mac Miller og Unge Ferrari som likhetstrekk. Låta er fin på denne tiden av året, så veldig bra tidspunkt med albumslipp. Han har vært gjest hos det mye omtalte P3-programmet National Rap Show der han fikk vist at rappe, det kan han – uten tvil.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/261515398″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”150″ iframe=”true” /]

Alibiet – “Alltid”

Hadde svenske Robyn og norske Gabrielle gjort noe sammen, hadde resultatet vært låta “Alltid” fra det bergenske bandet Alibiet. Poplåta består av en tekst som er meget standard innenfor sjangeren, nemlig at kjærlighetslivet ikke alltid går slik man vil. Den er gjennomført med både fet koring og spennende elementer som for eksempel småknipsing. Alibiet slapp singel 29. april, og er å se live på Bergenfest i sommer, som blir bandets debutkonsert. Spennende, ass.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/258417244″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”150″ iframe=”true” /]

Strange Hellos – “Broken Teenage Hearts”

Noen av Bergens mest omtalte musikere for tiden; Fredrik Vogsborg fra The Megaphonic Thrift, Even Kjelby fra Great News, Odd Martin Skålnes fra bandet til Aurora, og ikke minst nordlendingen Birgitta Alida Hole, kjent fra Lumikide, har funnet veien til hverandre og formet indie-bandet Strange Hellos. Låta handler om den sårbare tiden med hjerteskjærende kjærlighet som tenåring. Gitarpartiet midt i låta er med på å løfte den opp, og skaper en slags dybde til den støyete shoegaze-låta. Det ellers litt såre temaet får en oppløftende vri med melodien og de fine gjennomførende trommeslagene og drømmende gitar.

Rastløse musikere på sitt beste.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/265468943″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”150″ iframe=”true” /]

JSN – “Mandag”

Å gjøre mandagene om til lørdager er vel alles drøm? Hiphop-låta fra JSN har noen få dissende lines, der divas, Bieber og Adidas-boysa får høre. Det er en litt forsvinnende beat, men det gjør at fokuset er på tekst og rapnivået, som er relativt høyt, med tanke på at det er behagelig tempo og setninger man kan kjenne seg igjen i. Kult konsept og fet låt! I tillegg til å være artist, er han produsent, og har blant annet produsert en del av låtene til Pashas album Bodega, som også er listet denne uka.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/263974315″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”150″ iframe=”true” /]

Bibi Bourelly – “What If”

Hun er 21 år, har skrevet låta “Bitch Better Have My Money” til Rihanna, skrevet låter sammen med Kanye West, sunget med Usher,  og er ikke minst selv en meget flink soloartist. Med “What If” viser hun fram en stemme som ligner både Sia og Rihanna. Det er uten tvil en av de mest egenartede og talentfulle artistene vi har listet her hos oss. Låta er sårbar, med en skarp, men fin stemme. Det er en rolig beat, men sammen med stemmen, blir det en sjelfull låt med enormt fint omriss av elementer.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=pzfuiw77l_s&w=640&h=460]

Ruby Empress – “Deluca”

Den søte låta “Deluca”, som er skrevet og fremført av Ruby Empress, er en sommerlig og nydelig avslutning på denne ukas spilleliste. Bandets medlemmer er fra vårt kjære naboland Sverige, som har vært meget aktiv på musikkfronten den siste tiden. Broen i låta er preget av diffuse stemmer, som gjør at den får en aldeles nydelig kontakt med sine lyttere og skaper en fin kjemi. Den dynamiske og oppblåsende slutten er en fantastisk avslutning på en relativt jordnær og nedtemperert låt.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/262689450″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”150″ iframe=”true” /]

Det var denne ukas liste! Du kan selvsagt høre gjennom de tidligere listede låtene, pluss det nye tilskuddet her:

Anbefalte artikler