Gårdsarbeid avler musikere

This content has been archived. It may no longer be relevant

“Det er ganske absurd”

Dette er ordene til en noe overveldet Bjørn Tveit fra bandet Alfred Hall. Sammen med Hans Thomas Kiær har de nå gitt ut sitt første debutalbum Wilderness.

Studentradioen har A-listet låten “Lose That Gun:”

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2013/03/Alfred-Hall-Lose-That-Gun.mp3]

wilderness

I løpet av de siste årene har Alfred Hall vært radiofavoritter med låtene Safe & Sound og So Bright. I forbindelse med debutalbumet har de holdt lanseringskonserter både i hjembyen Drammen og på John Dee i Oslo. Bjørn kan  fortelle at det å spille for et nesten fullspekket John Dee også er et av høydepunktene så langt. Det  å spille for et publikum som har hørt musikken deres før og som synger med til sangene er en helt spesiell følelse.

Startet på scratch

Bjørn forteller at han hadde fått gitar til konfirmasjonen og det hele begynte som enhver tenårings drøm om å bli rockestjerne og like god på gitar som Jimi Hendrix.

– Jeg er egentlig ikke så veldig god på gitar, og det meste jeg kan har jeg lært gjennom YouTube, innrømmer en ydmyk Bjørn, og sier at de begynte ganske på scratch i 2009.  Gutta hadde sommerjobb på gården til Hans Thomas, og det var etter en lang dag med arbeid at de bestemte seg for å realisere rockestjernedrømmen.

– Det var bare for gøy at vi startet med musikken, og at det ble en plate ut av det hadde vi aldri trodd.

 

Bjørn og Hans Thomas har også gjestet programmet Lindmo på NRK1. Dette er ikke hverdagskost for norske nyetablerte band.

– Vi har vært veldig heldige, Sony har en god promoavdeling.

Det virker som ting har klaffet for disse guttene.

 

Se musikkvideoen til låten So Bright her:

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=EQWLIR77gVM?feature=player_detailpage&w=640&h=360]

 

Hvem er ‘Alfred Hall’?

Musikken til Alfred Hall er velbalansert og dyp, men samtidig luftig. Det er rolig, drømmende indiepop, og Bjørn kan bekrefte at musikken gjenspeiler begge guttenes rolige vesen, og referer til Jonsí, Sigur Rós, Local Natives og M83 som inspirasjonskilder. Selve navnet ‘Alfred Hall’ har rot i den sagnomsuste gårdsgutten som løp rundt og spilte gitar i storstuene på gården til Hans Thomas i Drammen.

 

Når gutta i Alfred Hall ikke lager musikk eller er i studio, ligger de ikke på latsiden. Bjørn har alltid ønsket å studere medisin, og går nå andre året på medisin her i Bergen.

Hvordan er det å kombinere musikken og medisinstudiene?

– Det er litt slitsomt, jeg må innrømme det. Jeg hadde anatomieksamen like før lanseringen av debutplata, så nå skal det bli godt å slappe av og lese bok frem til  neste eksamen i mai. Jeg skal fortsette med både studiene og musikken så lenge det lar seg kombinere.

Bjørn avslører også at de skal på bransjetreff i USA til sommeren, og det å få vise seg i USA kan gjøre veien videre for Alfred Hall svært spennende.

Hør intervjuet med Bjørn her:

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2013/03/Alfred-Hall-intervju.mp3]

 

Foto: Even Suseg

Anbefalte artikler