Spillelisten uke 48

This content has been archived. It may no longer be relevant

UKENS LÅT: Sophie Krüger – Pappas bank

Det har så absolutt manglet en kvinnelig rap-artist i Bergens mannsdominerende rap-kultur. Endelig! ”Pappas penger” er en låt som får frem noen sannhetstendenser som kanskje har vært litt hysjhysj blant ungdom i Norge; noe som jo alltid er spennende. Sophie Krüger er en kreativ sjel som har mye å komme med, og hun sier selv, i intervju med Trigger, at hun vil eksperimentere med flere sjangre i tiden som kommer.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/229578888″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

Nations of the Soul – Bring Us Back Home

Nations of the Soul kommer fra Bergen, og bandet består av brødrene Lucas Jeff og Mikael Birger Roussel. Låten “Bring Us Back Home” er overraskende både med tanke på årstid og sjanger. Låten har en vibbe som kan sammenlignes med The Lumineers og Mumford and Sons, noe som er veldig behagelig i disse kalde dager. Den er rett og slett god og kort. Bandet har åpnet for både Casa Murilo og Morten Abel tidligere, og det blir spennende å se hvor Nations Of The Soul tar stien videre. Vi håper i hvert fall på mer fra disse brødene fremover!

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/225508883″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

Aleks Weiss – Bergensvalsen

Denne låten kan de fleste som bor i Bergen relatere seg til. Geilo-gutten Aleks Weiss har bosatt seg i Bergen, og har lagt sin elsk på byen – faktisk så til de grader at han dedikerer en hel låt til vestlandshovedstaden. Weiss har en myk og behagelig stemme, og sammen med det herlige gitarspillet får han definitivt hårene på armen din til å reise seg. Teksten er beskrivende, og ikke minst lett å kjenne seg igjen i. Den sklei fint inn på ukens liste både sjangermessig og tekstmessig.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/231510467″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

Woodland Circus- Our Last Fight

Sjangeren indie/folk er en dominerende sjanger på ukens liste. Woodland Circus er en duo som har utviklet seg til et større band, og som den siste tiden har vist seg å være engasjerte musikere. Andre versets Johnny Cash-inspirerte gitar er noe som gjør sangen enestående og meget interessant.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/231565654″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

Me and my Drummer- Blue Splinter View

Bandet Me And My Drummer består bokstavelig talt av vokalist Charlotte, og Matzi på trommer. Sangen har et enestående energinivå som har blitt omtalt mye i ukens Trigger-sending. Sangen bygges opp på en tradisjonell måte, og overrasker med et refreng som tar mye plass. De to jentene, som er bosatt i Berlin, er meget aktive på live-fronten og vi krysser fingrene for at de svipper innom Bergen en tur i løpet av den nærmeste tiden.

 

Trollguten – Trollsex

Gutten med fullført image. Den nordiske myten om troll står sentralt i hele hans image, både i melodi og titler. For første gang har vi listet et band fra Jørpeland i Rogaland. Låta består av mange elementer, som gjør den spennende å lytte til. Alt fra “Stolen Dance”-vibes i begynnelsen, til Kygo-knipsing gjør låta spennende. Sangen ender opp med å være litt unik på det viset at den forandrer sound flere ganger i løpet av de 4 minuttene låtenvarer.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/232597138″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 


Fat White Family – Whitest Boy on the Beach

Ikke noe plateselskap, men nærmere 26 000 likes på Facebook. Det er imponerende, til tross for at låta er definisjonen på låter uten tekst som faktisk har tekst. Den grøtete vokalen som er blitt så populær er mer grøt enn noen gang. Bandet består av 3 menn, som sammen utgjør Fat White Family. Det litt provoserende bandnavnet og sangtitler som ofte er litt på kanten, er kanskje en av grunnene til at de har fått så mye oppmerksomhet som de har fått. Teksten kan ihvertfall ikke ha mye med den saken å gjøre…

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/232734777″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

Sjekk ut listen vår på Spotify:

Anbefalte artikler