Vi må snakke om PSF

Helt siden 2011 har Perfect Sounds Forever, PSF, etablert seg som merkevarenavnet for indie og alternative konserter i Bergen. Aldri før har dette vært så sementert som nå.

Klasselineup av høyt kaliber

Festivalen Perfect Sounds Forever #8 begynner allerede i morgen, 28. august, med en plakat full av aktuelle og lovende artister. Første kveld stiller de opp med en klasseline-up med Lucy Dacus, Stella Donnelly, og selveste Snail Mail, jenta bak det som kanskje er årets beste indiealbum. Aktuell kvalitetsmusikk blir det også på dag to, med albumaktuelle Cut Worms og indiesnakkisen Japanese Breakfast, begge to sterke artister med mye bra materiale å trekke ifra. Mange av disse har heller aldri spilt i Norge før. Fredag 31. august får girl in red vise hva hun er god for når hun opptrer sammen med Tuvaband og Bergenslokale Shikoswe.

Og det var bare den første uken. Uken etter kan du digge folk-inspirerte Damien Jurado og Alice Boman, eller drømme deg vekk til Brigid Mae Powers eksperimentelle vokal. Du kan slappe helt av og bare kjenne høstvarmen bre seg om deg til Julien Baker og Becca Mancari, eller leke deg til Jens Lekmans sommerlige rytmer. Her er det virkelig noe for en hver smak.

Albumet Lush av Snail Mail er et av årets hittil beste albumutgivelser
Lush av Snail Mail er et av årets beste albumutgivelser.

Indie med samfunnsengasjement

Det er ikke bare artistenes musikalske kvalitet som er imponerende med årets line-up. Ved å trekke frem så mange kvinnelige artister i en tradisjonelt mannsdominert arena, viser Perfect Sounds et sunt samfunnsengasjement som brer seg ut over bare det å booke kule indieband, et viktig steg for en mer egalisert musikkverden. Da er det vel heller ikke tilfeldig at dette er deres sterkeste line-up noen sinne.

Så uansett hvilke planer du egentlig hadde: kanseller de. Dette vil du ikke gå glipp av.

Sjekk ut festivalarrangementet på facebook her

 

Anbefalte artikler