Phonolista uke 38

This content has been archived. It may no longer be relevant

 8. Okkultokrati – Night Jerks

Okkultokrati er i følge mange hardcorefans, Norges fremste eksportvare. Musikken  er hard og brutal, men allikevel vanskelig å plassere. Selv kaller de det UFO-rock, og at de har noen  utenomjordiske elementer hersker det liten tvil om. Så slå ut håret, å løp på konsert, så vil garantert resten komme av seg selv.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/154580830″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]
 

7. Palmface – Keep the Good Days

Selv om gutta i  Karmøy-bandet Palmface kun er 17 år,  gjenspeiles dette på ingen måte i musikken deres. De lager melodisk-feelgood musikk som får oss til å ønske oss tilbake til sommer, sol og late dager på stranda. De unge talentene har blitt skrytt opp i skyene av kjente norske band som “I Was a King” og “Young Dreams”, i tillegg har de hatt en av de mest nedlastede låtene på Nrk Urørt. De skal angivelig være i godt gang med sitt debutalbum om dagen, produsert av selveste Mathias Tellez, og vi kan ikke si noe annet enn at vi gleder oss!

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/122207267″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]
 

6. The Big Almost – Homecoming

Hvem sa at nordmenn og svensker ikke kunne å samarbeide? Denne svensk/norske trioen er et eksempel på akkurat hvor bra det kan høres ut.  The Big Almost er et av de nyeste tilslagene i Klangkollektivet, og de spiller improvisert instrumentalpop med sterke melodier. De slapp sitt debutalbum “Mouth” i februar i år, og albumet har mottatt gode kritikker. Lytt, nyt og kom deg på konsert.

 

5. Radio 9 – Up on the Downs

Dette Oslo-baserte elektronicabandet er ikke redd for å gå i nye baner.  De har oppkalt bandet sitt etter en Buzzoks-låt og spiller optimistisk krautpop av ypperste kvalitet.  De sier selv at de “spiller elektronisk musikk som ikke er kjedelig”, en uttalelse vi i Trigger må si oss enig i.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=h-ebamyLZPc&w=640&h=390]
 

4. André Bratten – Be A Man You Ant

André Bratten har blant annet blitt omtalt som “norges nye discoprins”. I fjor slapp han det som i følge mange var årets beste norske elektronicaalbum, “Be A Man You Ant” til strålende kritikker fra både innland og utland. Bratten hevder selv at han ikke er noen danser, men vi kan godt danse litt i hans sted. Det er bare å begynne å forberede danse-movesene til lørdagsnatten på Landmark nå, for dette kommer til å ta helt av!

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/95551048″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]
 

3. Psyence Fiction – City in Spades

Psyence Fiction lager musikk som passer perfekt nå som vi sakte men sikkert nærmer oss mørketid, regnstøvler og ødelagte paraplyer her i Bergen. Mørkt, stemningsfullt og emosjonelt er stikkord som passer godt, og dersom det eneste man orker en mørk høstdag er å krype under teppet, vil vi anbefale å samtidig lytte til den fantastiske stemmen til frontmann Alexsander Johansen. Garantert suksess!

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/111085734″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]
 

2. Woods – Blood Dries Darker

Endelig kommer Woods til Norge, å på selveste Phonofestivalen. Forventningene er store, og vi er sikre på at disse gutta kommer til å oppfylle alle de forventningene vi måtte ha.  Jeremy Earl og Jarris Taveniere fra New York dannet bandet Woods i 2005, og siden da har de gitt ut hele 8 album, de fleste av dem spilt inn i stua hjemme hos Jeremy Earl. Deres nyeste “With Light and With Love”  kom ut i april, og vi i Trigger har allerede forelsket oss, enda en gang.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/4670055″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]
 

1. The Megaphonic Thrift – Talks Like a Weed King

Supergruppa The Megaphonic Thrift er noe av det Bergenserne kan være mest stolt av for tiden. De har fått gode omtaler både i Pitchfork og NME, spilt på Roskildefestivalen og varmet opp for band som  Band of Horses og Stephen Malkmus. Bak den høye lyden gjemmer det seg fantastiske melodier og en helt spesiell sound som gjør at de skiller seg ut i mengden av bergensband. The Megaphonic Thrift er et band som må oppleves live, så vi i Trigger foreslår at du får ut fingeren og bestiller deg en billett til Phonofestivalen nå, hvis du ikke allerede har gjort det.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/11287011″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]
 
Lytt til spillelisten på Spotify:

Anbefalte artikler