Spillelisten uke 17

This content has been archived. It may no longer be relevant

Ukens låt: Angelo – Kake

Den unge bergensrapperen Trond Angelo Eriksen, står bak artisten Angelo. “Kake” er første singel ut med video, og vi i Trigger er imponert! Han stammer fra det nyoppstartede rapkollektivet “Ugler I Mosen”, det samme gjør produsenten Onge JanValjan. Låta er tydelig inspirert av trap med tung bass, raske hi-hats og fete synth-horn. Over den gromme produksjonen spytter en farlig avslappet Angelo ut ambisjonene sine, om å ta over rapspillet. Vi vil ha mer Kake fra Angelo, og håper det smaker like godt som denne!

Heems – Home feat. Dev Hynes (Blood Orange)

Bak artistnavnet Heems skjuler det seg et multitalent ved navn Himanushi Kumar Suri. Han er nok mest kjent som en del av den alternative hip-hop gruppen Das Racist, men siden 2012 har Heems jobbet med å skape seg et navn som soloartist. På låta ”Home” har han fått med seg vokalisten i Blood Orange, Dev Hynes, noe man hører umiddelbart på produksjonen dersom man har lyttet til Blood Orange tidligere. Det er en sjangermiks som fungerer godt, og sammen har de laget en chill godlåt til late vårdager.

Línt – Mierka

Línt er ikke fremmed for spillelistene våre, og denne uken kunne vi ikke dy oss fra å liste de enda en gang til. Mierka er en mørk perle fra debutalbumet Then They Came For Us, som forøvrig er spilt inn live! De sier selv at “- Vi tok tiden til hjelp for å gjøre albumet så bra som mulig og tenkte at det ferdige resultatet fikk komme når det kommer.” Dette mener vi er en god instilling å ha, ingen vits i å forhaste seg på bekostning av musikken. Det har det så absolutt ikke gjort på debutplaten, det er bare å nyte.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/188146386″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Jenny Hval – Sabbath

Norske Jenny Hval studerte skrivekunst og performance i Australia ved university of Melbourne. Sangene hun lager er en surrealistisk “stream of conciousness”, med en veldig bred tematikk. Sangstrukturen er helt uforutsigbar. Sabbath utspiller seg i en underlig stressdrøm Hval hadde som ung, og struktur og lydbilde reflekterer denne drømmeaktige surrealismen. Sangen tar for seg temaer som bdsm, kjønnsroller, kropp og feminisme. Dette er temaer hun har tatt opp før, men hun holder det interessant. Hval gjør det dagligdagse uendelig interessant og uforståelig.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/199132155″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Small Talk – Brothers

Small Talk er et nyoppstartet band fra Boston, Massachusetts og Brothers er den andre singelen fra “Us Kids” EP-en deres. Sangen tar seg tid med å bygge seg opp mot et klimaks som aldri kommer. Den bygger bilder med samples som forsvinner uten gjensyn, og introduserer oss for et søtt pianobridge. Vokalen kan minne en del om Avey Tare fra Animal Collective.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/199728927″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Day Wave – Drag

Artisten Jackson Phillips med base i California står bak soloprosjektet Day Wave. “Drag” er tredje singelen han har lagt ut på soundcloud, og disse har blitt populære fort (link). Drag er en behagilg rockelåt dynket i sol, og kan minne om en poppete versjon av Real Estate. Definitivt noe du kan lytte på utover senvåren!

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/199699951″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

Wauwatosa – Feather

Wauwatosa  består av multitalentene Natalie Sandtorv, Sigurd Ytre-Arne og Martin Langerød. Wauwatosa slapp nettopp sin debut-EP Luftbrücke til lovende kritikker, hvor låten “Feather” er hentet fra. Lydbildet de skaper er svært interessant, og det er tydelig at de alle har bakgrunn fra den eksperimentelle jazz-scenen. Låten“Feather” preges av Sandtrovs nydelige melankolske vokal og  sammen med instrumentene skaper de et vakkert og drømmende uttrykk.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/176064568″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Lytt til spillelisten vår på Spotify, her:
https://open.spotify.com/user/studentradioenibergen/playlist/6Sy2gXDLFXQXpV4mrJxldQ

Anbefalte artikler