Japansk screamo og rolig piano

UKENS LÅT: Camera’s Rolling – Agnes Obel

Ukens låt er av danske Agnes Obel, og “Camera’s Rolling” er virkelig nydelig! Det myke pianospillet i starten gir lytteren en indre ro, mens hennes unike stemme bryter opp låten og forhindrer at den blir kjedelig og monoton. Det er noe eventyrlig og dermed ubeskrivelig over det hele, og alt jeg kan si er at jeg virkelig anbefaler å høre denne!

Remember Me – Mumrunner

Bandet fra Finland slapp nylig den ferske låten “Mumrunner”, som i stil med resten av bandets musikk er en meget poppete låt. Vokalen er nokså nedtonet, så fokuset er i stor grad på instrumentene. Får litt sommerfeeling av denne.

saltwater too – Slacker

“saltwater too” er en miks av piano og elektroniske lyder. Innimellom kan det svakt høres en stemme, men det opptrer mer som en lydeffekt enn en faktisk vokal. Artisten er veldig anonym og man skal lete godt for å finne informasjon om hvem som står bak låten.

Ocean View – Dark Miami

Det første jeg la merke til med “Ocean View” var at fonten på coveret er prikk lik “Dirty Dancing” sitt filmcover. Sangen er derimot noe helt annet, instrumental og ganske repetetiv. En vokal kunne gjort låten enda bedre.

Meditjin – Baker Boy, JessB

Baker Boy er fra en aboriginsk språkgruppe, og sangene hans synges på engelsk og Yolŋu Matha. I denne fengende låten synger han at “Music is the medicine”, en interessant påstand som kan tolkes bokstavelig (effekten av musikk på demens), eller mer at musikk kan bringe mennesker sammen og være en felles arena som hjelper mot eventuelle vanskeligheter.

Speed Demon Freestyle – Boldy James, The Alchemist

“Speed Demon Freestyle” er nesten så hip hop som man får det. Samarbeidet mellom rapperen fra Detroit og The Alchemist har ført til en monoton, depressiv rap-låt.

Statement of Freedom – Envy

Envy er et japansk screamo-band som ble opprettet i Tokyo for nesten 30 år siden. Nå har de sluppet “Statement of Freedom” som er, ja, en japansk screamo-sang. Det er ikke så mye annet å si enn at dette er annerledes og muligens ukjent for de fleste. Hør den selv!

Anbefalte artikler