Spillelisten uke 5

This content has been archived. It may no longer be relevant

Fieldfare – Lone Wolf

La oss bare ha én ting klart allerede nå. Disse folkene kommer vi til å høre mye mer til, garantert. Trondheim-baserte Fieldfare består av Siri Malmedal Hauge på vokal, Kjetil André Mulelid (tangenter), Bárður Reinert Poulsen (bass) og Andreas Winther (trommer). Ifølge bandets presseskriv “henter gruppen inspirasjon fra popmusikkens struktur og oppbygning, med et krydder av jazzharmonikk og et snev av odde taktarter – allltid med et fokus på samspill”, noe som høres meget innbydende ut på papir og eeeenda bedre ut på øret. Og vokalen er helt nydelig, hør selv:

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/188021230″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Amason – Kelly

Svensk indiefolk til folket! Vi har i det siste snakket en del om “musikk som vokser på deg”, og debutalbumet til Amason ble født ferdig utvokst. Med medlemmer fra blant annet Dungen og Miike Snow er forventningene absolutt på plass til hva bandet leverer. De innfrir. Det er enkelt, og det enkle slår ikke feil i dette tilfellet. Bandets navn er visstnok hentet fra gode gamle Volvo Amason, og ifølge bandet selv er dette ultimat “kjøremusikk.”

Amason spiller på BLÅ neste onsdag, 28. januar. Så om du er i Oslo? Du vet hva du skal. Og sjekk ut hele albumet, du vil ikke angre.

Psyence Fiction – Jor-El

“Jor-El” er hentet fra Psyence Fiction sitt nesten helt ferske album Spy vs. Spy, som vi har gledet oss til i en evighet nå. Vi ble lovet et album før Valentine’s Day, noe vi fikk. “Jor-El” er kanskje den beste låta vi har fått fra bandet; takk!

Laosh – Untitled

Laosh er Lars Heggland fra Os sitt soveromsprosjekt, og “Untitled” er hans første låt. Musikken minner om tidlig The Microphones, særlig albumet The Glow, Pt. 2, som var toneangivende tidlig i indiebevegelsen. Laosh er altså et dykk tilbake til indiens røtter, og man kan også høre klare hentydninger til sval indiepop ala Copeland og Seabear. Han jobber for tiden med en EP, så det er bare å spisse ørene for mer fra denne kanten.

Sun in Sound – Such A Let Down

Sun in Sound har tidligere vært listet med låta “Calm Down”, og nå har de en liten EP ute på det Oslo-baserte labelet No Forevers, et label som stadig sniker seg inn på A-listen vår. Bandet holder seg likevel litt i bakgrunnen og det er ikke mye vi vet om disse, annet enn at de kan lage musikk vi liker å putte på lista vår. Denne uka har vi lista “Such A Let Down“, en låt som aldeles ikke er en let-down. Dette tar oss i retning the Black Keys og det er fett, fett.

Gengahr – She’s A Witch

Ok, vi har lista både låtene “Powder” og “Bathed in Light” av dette bandet tidligere, og det er med god grunn at vi lister dem en gang til. Bandet finner en fin balanse mellom melankoli og optimisme i utrykket sitt, og det høres ut som Youth Lagoon på lykkepiller. Gengahr er forresten en Pokémon, og alle tekstene er fiksjon. Kule nerder. Hyll hyll!

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/186624292″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

Ukens låt: Flamingo Jones – Botanical Animal

Flamingo Jones består av Nick Bond, som tidligere har drevet på i bandet Seven Year Itch. Nick holder til down under, i Australia, og det er jo som sagt ingen A-liste uten noe fra Australia. Dette er tropiske frukter for ørene, dyrisk og festlig. Dersom du liker Animal Collective, liker du dette. Vi likte det så godt at den ble ukens låt.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/186142347″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

Sjekk ut spillelisten på Spotify:

Anbefalte artikler