Spillelisten uke 18

This content has been archived. It may no longer be relevant

Ukens Låt: Curly Tankard – Månelanding

Vi i Studentradioen var så heldige å få æren av å ha verdenspremiere på låten ”Månelanding” fra Curly Tankards kommende EP Menn fra Månen, som slippes fredag 1 mai. Låten handler angivelig om en flukt fra jorden, der man ender opp med å drikke sjampis på månen i livsforakt. Samtidig er det en mild påminnelse om at vi må ta vare på den jorden vi har. Dersom du vil vite mer om låtene på den kommende EP-en kan du lytte til den koselige praten vi hadde med bandet i studio her.

Short Skirts – Far Side of Mexico

Short Skirts er et garage-band med base i bartebyen, Trondheim. Låten «Far Side of Mexico» er andre singel ut fra Short Skirts, og selv omtaler de låta som den ufrivillige slektningen til Lynni Treekrems «Mexico». Heldigvis kun tematisk, bandet er nok hakket mer inspirert av punk og surf-rock enn Treekrem. Allikevel får låta oss til å både ville «færra til Mexico», og ikke minst til å glede oss til Short Skirts kommende debutplate Family Values.
[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/202313340″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Maggy Bright – Tune it Up

Stavangerbaserte Maggy Bright er et spennende tilskudd i den norske musikkscenen. Låta «Tune it Up» er en deilig godsak som smyger seg sakte inn i øregangen, før Marte Therese Jakobsens fine vokal «tuner det opp» et hakk, før refrenget kicker inn og limer seg fast til hjernebarken. Dette er en låt du garantert kommer til å nynne på utover i uken.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/185373180″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Woolf and the Wondershow – Cloaked 

Vi vet ikke stort om dette bandet, annet enn at de er relativt ferske og at låta er kul. Bandet er en LA-basert duo og Cloaked er deres debut. De holder seg mystiske, og kan fortelle at de ble til et band i en hule under snøen og sammen begynte å skape smittende indiepop. Videoen til singelen er en kræsj av Marie Antoinette møter Den Engelske Pasienten. Vi kjenner hulestemningen, ja.
[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/198836469″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Obijan – Hundre Dager  

Bak navnet Obijan finner vi Jan Eivind Bertelsen, kjent for de fleste som tommeslager i Fjorden Baby!. Dette er hans soloprosjekt, og debutalbumet jobber han med i disse dager. ”Hundre dager” er første singel ut, og Bertelsen har fått med seg litt av et stjernelag på låta. Kjetil Møster fra Datarock spiller saksofon, og Robbie Eidevik fra Hjerteslag har vokalen på ”Hundre Dager”. Her får Bertelsen virkelig vist frem sitt talent som låtskriver, med tekstlinjer som ”Bergen får hundre dager med regn, Bergen får hundre dager med py”. [soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/199661754″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Tenterhook – What I Like

Tenterhook er Archie Faulks, fra London. 2014 var et hektisk år for Archie, med to EP-utgivelser, og suppert for blant annet Àsgeir. 2015 blir kanskje like hektisk, først med Låten What I Like ute 8. juni på Cartoon Records Låten er produsert av Charlie Andrew som også har produsert Alt-J og Marika Hackman. Gode saker, og vi har store forventninger til artist og til år 2015!
[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/199971213″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Rationale – Fast Lane 

Rationale er en produsent fra London som tidligere har arbeidet med flere spennende artister og som nå har gått solo. Vi vet ikke noe mer spesifikt annet enn at han har et godt rykte og at han viser seg fra en sterk side med denne godbiten av en låt. Vokalen tar oss til Cher, til Morissey, evntuelt Tracy Chapman, og det er bra fint.
[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/200815712″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Følg spillelisten vår på Spotify, her:

Anbefalte artikler