Musikalsk angst til stressfulle lesekvelder

Ukas Låt: SOLÅ – Broken

Dette er ikke første gang Stavangerjenta SOLÅ er å finne på spillelisten denne høsten, og med musikk av slikt kaliber som dette er ikke det noe merkelig. Med et åpningsparti som minner om boy pablo på sitt mest rolige, legger hun ut på det som raskt endrer seg inn i en sjelfull lofi-aktig soullåt med småhint til urban R&B. Dette akkompagneres med det som kanskje er SOLÅs sterkeste tekst hittil, hvor hun skriver om kjærlighetsbrudd og det å lukke seg inne i møte av nye følelser i frykt for å oppleve det samme igjen, noe det er lett å kjenne seg igjen i for alle oss som har opplevd mislykket kjærlighet. Da er det heller ikke rart vi trillet en liten tåre da vi hørte denne. Nydelig levert av SOLÅ på topp.

 

Leiving – Sjelelig Hypotermi

At Leiving klassifiseres som det neste store innenfor bergensk hardpunk, er ikke noe nytt for de som følger med i det lokale undergrunnsmiljøet. Med en tyngende tekst om utfrysning og generell jævlighet sunget på hardtslående nordlandsk, legger Leiving ut på en lydvegg av en låt sementert i en bombastisk gitar og tettsittende trommer. Ett ekte tordenstøt rett i solar plexus. Det hjelper jo selvfølgelig også på at disse gutta er kjent for å gjøre det bra live, og er du heldig rekker du å få de med deg allerede på tirsdag denne uken, hvor de blir å fyre av noen heftige låter som er garantert å trekke i danse(moshe?)foten.

 

Paria – Tragic

Paria har siden hun begynte å slippe musikk vært en snakkis i musikkmiljøet, og med låter som dette er ikke det noe rart. På en synthbasert lavtempo-beat, legger hun ut om selvsentrerte ekser og forhold, som sangens navn insinuerer, tragiske forhold, og dette med en av sine mest imponerende vokalprestasjoner hittil. Gjennom fantastisk produksjon, klarer hun å plassere stemmen så presist at en føler sangen kommer fra hele rommet. Resultatet er en flyktig låt med bevegelser over hele spekteret. Vi snakker av erfaring når vi sier at dette er en låt en vender tilbake til.

 

Hjerteslag – Det Raymond Sa

Drevet av klassiske Hjerteslag-riff, viser bergensveteranene i denne låten hva lang erfaring i musikkbransjen betyr. Med tighte riff som driver, forteller vokalist Robin en vakker tekst om flukt, et dagsaktuelt tema for et samfunn stadig mer preget av ensomhet. Klasse produksjon, klasse tekst.

 

Larsiveli – Mamma Mia

Med en beat som bærer preg av drum and bass-sjangeren, legger Larsiveli i Mamma Mia ut på en raptirade hvor han virkelig får vise hva han er god for. I raske bars forteller han om et selvsentrert mørke i en sintere og mer aggressiv form enn det som kom frem i hans forrige låt Dukker Dypt. Hvor sistnevnte er selvrefleksjon over egne feil, er Mamma Mia en paranoid selvopphøyelse som lyser av ambisjoner. Fortsetter du slik, Larsiveli, er de ambisjonene allerede godt innenfor rekkevidde.

 

Unge Ferrari – Balkong

Med Unge Ferrari på sitt kanskje mest sårbare hittil, er Balkong en sang som oser over av følelser. Drevet av en sterkt tekst om å lukke seg inne i sitt indre mørke, snakker han åpenlyst om både selvmordstanker og slukkende håp i høyere makter, alt dette akkompagnert av rolige pianonoter som bare videre bidrar til den dystre stemningen som henger over låten som skydekket over Bergen på atter en regnversdag. Mørkt og følsomt, perfekt for Bergenshøsten.

 

Jacob Banks – Love Ain’t Enough

Den London-baserte Nigerianeren Jacob Banks viser i Love Ain’t Enough hvorfor han er en av nye R&B-stjernene å følge med på. Drevet av en dramatisk pianobeat og dype basslinjer, er dette en beat som skjærer like dypt som stemmen til hovedpersonen selv, en stemme som i sitt mørke bare videre fremmer den alvorlige stemningen som ligger over låten. Småsint urban R&B av høy kvalitet.

 

Her kan du også sjekke ut A, B, og C-listen til Studentradioen på Spotify!

Anbefalte artikler