Spillelisten uke 37

This content has been archived. It may no longer be relevant

UKAS LÅT: Vulfpeck – Backpocket

Øverst på lista denne uka finner vi de prominente Vulfpeck fra Michigan, USA. Den nye låta Back Pocket kan få alle til å savne enklere tider der funk var stort. Alle instrumenter klinger klart i lag med minimalt unødvendig støy. Høydepunktene er den stramme bassisten, Joe Dart, og vokalene til Christine Hucal som er til å få gåsehud av. Vulfpeck har nok en gang perfeksjonert funk og får derfor tittelen “Ukas Låt”!
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=r5pYL-Y–To&w=640&h=360]

Low Foot Riddims – Time Takes Us

“Fra det kalde nord, der feskeran og kvalfangeran bor” finner vi en norsk hip/hop artist under aliaset Lofotpiraten. Han har nådd begrenset popularitet med tidligere rapper på lokaldialekta, men nå har han endra språket til engelsk og stilen til meir pop-ish og lystig. Låta er fengene og setter seg fast i hjernen med fra første gang du hører den. Det blir spennende å se hva Low Foot Riddims gjør videre.
[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/221189534″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Years & Years – Desire (Jerry Folk remix)

Jerry Folk fra Olso er ikke ett husholdsnavn. Enda. På Soundcloud har han mange millioner hits med sine remixer og originale låter som svinger innom sjangrer som house, elektronisk, disco og funk. Den nyeste låta er en remix av Years & Years sin Desire, og er argumenterbart bedre enn originalen. Spill den på den neste festen, så får du helt sikkert se at folk kommer til å hoppe og danse i takt.
[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/221705836″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

TYYP (Thank You, Yes Please) – Better Days

Det trondheimsbaserte bandet TYYP eller Thank You, Yes Please, består av: Dennis Jektvik, Krister Johansen, Stian Johansen og Erik Haavik og ble etablert i 2013. Sammen produserer de fortryllende toner som drar deg med på en reise mellom fjord og fjell i låta Better Days. De skriver at de spiller folkeinspirert poprock, og jammen treffer de spikeren på hodet.
[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/221330565″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Eryn Allen Kane – Slippin’

Solo artisten fra Detroit har tidlegere sammerbeidet i lag med artister som The Prince, og fått demonstrert sin rike og stødige stemme. Låta Slippin er et solid bevis på at Kane klarer å gå i dybden i det emosjonelle i stemmen også. Dette får vi sikkert også høre på den nye EPen som kommer ut senere i år, Aviary.
[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/220548746″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Tora – LATP

Av og til vil du bare sitte tilbake i lenestolen og slappe av. Da er den Australske gruppa Tora perfekt å sette på. Lyden danser lekent gjennom lufta og uten å helt vite hvor den vil hen, men den blir aldri rotete.  LATP er ett godt eksempel på hvor langt sjangeren har utviklet seg fra starten slutten av 90-tallet.
[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/220753498″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Level & Tyson – No Fun My Head

Alternativ rock fra hovedstaden som går under navnet, Level & Tyson, har blitt omtalt i The Huffington Post som “refreshingly unique” og “the art school version of the Pixies” av VG. Bra lyd klarer de i hvert fall å lage. De prøver også ofte å forvirre de som hører på med å spille mye forskjellig (alt fra sukkerballader til intens rock), og alt med litt underliggende punk. Denne nye låten er et bra tillegg til den voksende lista sanger.
[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/217871365″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Anbefalte artikler