Ensomme beats til regnfylte streets

UKAS LÅT: Wilco – How to fight loneliness

Medisinen og oppskriften mot ensomhet er skrevet av indie-rock gruppa Wilco. Til tross for den sarkastiske tonen teksten får i forhold til sangens ellers triste gang, mener vi i Trigger at å “smile all the time” ofte hjelper da det gjør deg lettere for å havne i fine situasjoner. For de fleste kan dette være for påtvungent, og sangen forblir mer som meditasjon på ensomhet.

Rex Orange County – Best Friend

Den Britiske tenåringen Alex O’Connor smelter hjerter med sine sukkersøte, autentiske vokaler og en oasisaktig, nostalgisk gitar. Denne sangen handler om det å elske noen som ikke gjør det tilbake, men som du allikevel vil være bestevenn med. Selv om du alltid vil ønske mer.

The Shins – It’s Only Life

Skrevet av hovedvokalisten James Mercer, som strekker ut hånda til alle som føler seg fast i et hull, viser Albuquerquebaserte The Shins at de kan å skrive gode tekster. “I’ve been down the very road you’re walking now, It doesn’t have to be so dark and lonesome, takes a while but we can figure this thing out”. God musikk å takle ensomme høstkvelder med.

Radiohead – High And Dry

Bandet som sikkert kunne ha fylt ensomhetslisten alene forteller om handlingene du kan finne på for å få oppmerksomhet, i håp om ikke bli forlatt alene. Fra sannsynligvis det mest rockede albumet deres, The Bends, er dette en knallbra låt om ensomhet og desperasjon… forhåpentligvis uten at det blir for depressivt for våre kjære lyttere der ute.

Mellow Fellow, Teenage Granny – You’ll Be Alright

Mellow beats av en mellow boy og jente, som synger om tap og at alt faktisk kommer til å gå bra. “My love; or so you were”. Litt som livet, med andre ord.

Tyler The Creator – 911

Den eneste reelle hip-hop artisten på lista, LA-rapperen Tyler, The Creator, kommer med fantastisk lyrikk om å gjemme ensomhet bak masker av eksentrisitet og skuespill. “I’m the loneliest man alive, but I keep dancing to throw ‘em off”. Mesterlig skrevet.

Tom Odell – Heal

Den kanskje tristeste sangen i lista handler om håpløshet i forpliktelser, og følelsen om at ingenting vil vare for evig. Tom Odell er kjent for ærlige, sårbare tekster, og gjør det ikke noe mindre her når han trygler om bekreftelse på at noe som helst i livene våres vil vare.

 

Anbefalte artikler