Spillelisten uke 37

This content has been archived. It may no longer be relevant

8. King Tuff – Black Moon Spell

En potensiell kur mot kjipe mandager er det langt mindre kjipe tittelsporet fra King Tuffs kommende, femte studioalbum. “ME MAKE ROCK ROLL” er den enkle beskrivelsen han gir musikken sin, og den passer i grunn veldig bra. Black Moon Spell er fengende garagerock som skapt for bilturer i solskinn eller ensom marsj nedover lange korridorer.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/163882458″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

7. WULFS – Moving Out

Bak denne svevende skrangle-godbiten står to 19-årige briter som er signerte hos Art Is Hard Records’ Pizza Club. Sangen, som – gisp! – handler om å flytte. De minner om tidlig The Antlers, og er minst like fint.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/165148472″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

6. Japanese Wallpaper – Between Friends

Gab Strum fra Adelaide i Australia har all grunn til å være fornøyd med tilværelsen. Ikke bare har han vunnet Triple J Award – tilsvarende norske Årets Urørt – hans låt “Breathe In” har dessuten blitt med på soundtracket til Zach Braffs kommende film Wish I Was Here. Soundtracket til Braffs debut, Garden State, vant en Grammy og bidro til å gjøre bandet The Shins verdensberømt. Japanese Wallpapers nye Between Friends kan med andre ord være lyden av en stor fremtidig australsk eksportvare.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/165565155″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

5. L UD O – Boy

Musikken til L UD O høres hjemmelaget ut i ordets beste forstand; det hennes lo-fi-musikk mangler i teknikk, tar den igjen med organisk sjarm. Helly Janes melankolske stemme sammen med søtt gitarspill utgjør Boy, en smakebit av hennes album C R Y S T A L.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/164670141″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

4. Wauwatosa – I Follow

Wauwatosa  består av multitalentene Natalie Sandtorv, Sigurd Ytre-Arne og Martin Langerød. Bandet ble startet i 2013 av Sandtorv og Ytre-Arne, og de har i senere tid fått med seg Martin Langerød på gitar. Natalie Sandtorv er tidligere student ved jazzlinja på Griegakademiet og er aktiv i Bergens jazzmiljø, og Sigurd Ytre-Arne er i tillegg til å være musiker også aktiv filmprodusent og komponist. Dette er en trio som har mange baller i luften, og alle medlemmene har også sine egne soloprosjekter ved siden av i tillegg til at de spiller i flere andre band. De behersker alle flere instrumenter, noe som er med på å gi Wauwatosa et interessant lydbilde. Deres nye singel, “I Follow” gikk rett inn på vår spilleliste denne uken, og vi er veldig klare for å høre mer fra denne talentfulle gjengen.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/165442571″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

3. El_May – Thrills

El_May, eller Lara Meyerratken  som hun egentlig heter, er i tillegg til å være “ukens Australier”, også en skikkelig “reklame-dronning”. Hun er nemlig et veldig populært navn i reklamebransjen, og det virker som om de store aktørene krangler om å få bruke El_Mays musikk i sine reklamer. Hun har blant annet laget reklame for Google, Kelloggs, Røde-Kors, Dell og Match.com. Kanskje det er noe med musikken hennes som får forbrukerne til å “løpe og kjøpe”, enten det er frokostblanding, pc eller kjærligheten. Vi er i likhet med samtlige i reklamebransjen mektig imponert, og skal i det minste løpe og kjøpe det nye albumet “The other person is you”, som kommer ut 15. september.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=2b13SXxZJoo&w=560&h=315]

 

2. Ukens album: Vulfpeck – Fugue State – 1612

Ukens album får vi fra de fire funky gutta i Vulfpeck. Det er deres fjerde studioalbum, så disse karene begynner å bli rimelig rutinerte. De spiller instrumental-funk, og de gjør det på en så til de grader funky og groovy måte at det godt skal la seg gjøre at det ikke rykker litt i discofoten når denne gjengen setter i gang. I mars gjorde bandet et stunt som fikk masse oppmerksomhet i media. De klarte det kunststykket å lure Spotify til å finansiere deres neste turné ved å legge ut et album kalt “Sleepify”, bestående av lydløse filer som innbragte over 20 000 dollar til bandet. Kanskje dette er den nye måten å tjene penger på i musikkbransjen? Ikke vet vi, men det vi vet er at dersom du skulle ønske deg litt mer funk i livet ditt, er Vulfpeck lett verdt å sjekke ut.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=jRHQPG1xd9o&w=854&h=510]

01. Ukens låt: Moon Relay – ::……-_-_//#1

Det kan se ut som at noen sovnet på tastaturet før tittelen til ukens låt ble utgitt. Bak de musikalske spakene til Oslobaserte Moon Relay er det imidlertid ingen som har sovnet – sangen er velprodusert og føles nærmest hypnotisk. Om du i fremdeles eier en kassettspiller, er det mulig å kjøpe deres selvtitulerte album på dette formatet. Hvis ikke er det mulig å høre ::……-_-_//#1 nedenfor.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/playlists/50047270″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

 

Hør spillelisten i sin helhet her:

Anbefalte artikler