Ny uke, ny spilleliste!

UKENS LÅT: Hologram – Obijan

Jan Eivind Bertelsen er en av Fjorden Baby’s søte bebiser som nå også lager deilig pop-musikk under navnet Obijan. Hologram er en søt og lystig sang som tar for seg kjærligheten på en så fin måte at den er verdig tittelen UKENS LÅT i denne spillelisten. Sangen trekker på smilet, og man bare kjenner godfølelsen stige. Hologram er fra hans rykende ferske album Holoprogram, som er like mye verdt å sjekke ut.

 

Endre Olsen – Baklengs Tebake

Endre Olsen får alle til å gå baklengs med den nye låten «Baklengs Tebake». Sangen starter med tiltalende mørkt gitarspill som skaper en slags «The Good, The Bad and The Ugly» stemning. Selv om det er tydelig inspirasjon fra country trekker han også fra andre steder i refrenget, når noen beroligende synther tar kontroll over  sangen. Dette er godt gjennomført norsk musikk, noe som alle må høre på!

 

Verdensrommet – En Time i en Grå Dag

En galakse full av deilig musikk, og likevel havnet «En Time i en Grå Dag» på vår folkevalgte og grundig gjennomtenkte spilleliste. En time i en grå dag gjenspeiler akkurat det den formidler allerede i tittelen. Andreas Høvset bidrar igjen med sin sexy, dype bassbaryton; Vetle Junker med søte og digge gitartoner. Atmosfæren som blir laget i sangen er bare perfekt. De forskjellige elementene glir så deilig sammen.

 

Lokoy, Stefanos Yowhannes – Play

PASS OPP! for Lokoy og Stefanos Yowhannes. Deres fantastisk komponerte låt «Play» er satt sammen av de lystige trommene i introen til Shinichi Atobes «Heat 1», samt sang og rap og egne toner. Sangen starter med en aggressiv afrikansk trommebeat med Lokoy som rapper. Han starter sånn alright, men når han raskt hopper fra en flow til en annen blir sangen bare bedre. Med svær flow switch føles det som det blir lagt til eller tatt fra deler av beaten og det flyter så jævlig bra!

 

Anicient VVisdom – Will to Destroy

Litt soft Hard Rock? Er det et oksymoron? Jeg vet ikke, men det jeg vet er at jeg elsker alt ved denne sangen. Alt fra de melodiske instrumentene til harmoniseringen av stemmene gjør sangen veldig deilig å høre på. Helt ærlig har jeg ikke hørt mye på heavy metal, men dette er noe jeg virkelig kommer til å høre på flere ganger. Så det er bare å glede seg til albumet deres som kommer den 27. september.

 

Anna of the North – Dream Girl

Anna fra Norge kommer stadig med noe nytt. Med en rød tråd i alle sangene bygger hun en helhetlig og sammensatt stil som vil vises i hennes kommende album Dream Girl, som slippes 25. oktober i år. Sangene viser en selvstendig og romantisk streben etter å være noens «dream girl», noe flere jenter og gutter kjenner seg igjen i. Personlig elsker jeg stemmen hennes og alt ved denne sangen.

 

Deca, Neon Brown – Zick?

DIGG! Hva mer er det å si? MASSE. «Hvem er Deca og Neon Brown?» tenker du kanskje. Deca er en New York-basert rapper som har laget album etter album av fantastisk «backpack» rap. Måten han skriver på kan minner meg om Lupe, og flowen minner meg om DOOM. Hans ekstreme bruk av interne rim er grunnlaget for han smudes over beatsene. Hvis du liker lyrikk er dette sangen for deg!

Anbefalte artikler