Spillelisten uke 12

This content has been archived. It may no longer be relevant

8. Fixpen Sill x 20syl – Obsession

Dra frem franskboka og noter. Eller bare nyt flyten og beaten på ukens første låt. Fixpen Sill er en fransk hip-hop duo som inkluderer Keroué Fixpen Sill (rapper) og Vidji (rapper og DJ/Beatmaker). Sammen med 20syl har duoen laget den klassiske eastcost låten Obsession.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/139032428″ params=”color=0066cc&auto_play=false&hide_related=false&show_artwork=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

7. The Tambourine Girls – Blood and Bones

Gutta i The Tambourine Girls (ironisk nok) beskriver musikken sin som en selektiv mix av psychedelia, rock og pop. Låtene de har gitt ut er så ferske som det går an å få tak i. Med kun to låter på Soundcloud har de ikke mye materiale å vise til foreløpig, men frykt ikke, EP’en The End of Time er på vei.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/136741546″ params=”color=0066cc&auto_play=false&hide_related=false&show_artwork=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

6. Yoguttene – Løvinne

Konseptet Yoguttene trekker mange hjerter fra det ganske land inn i den bergenske musikkscenen. Løvinne er et godt eksempel på at gutta med de beste aliasene i rapverdenen ikke bare har et bra image, men også leverer låter av topp kvalitet.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/136837630″ params=”color=0066cc&auto_play=false&hide_related=false&show_artwork=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

5. Rhodes – Your Soul

Det finnes mange feller når du skal finne Rhodes på den store vide weben. I tillegg til at du kan ta feil mellom Rodes (veier) og Rhodes (Rhodos, øyen) finnes det flere band med samme navn. Du har Rhodes fra Alberta, Canada. Rhodes, emo-bandet fra Liverpool, og indie-pop bandet New Rhodes fra Bristol. Bandet vi skal frem til er Rhodes fra verdensmetropolen Hitchin, en by med 30 000 innbyggere i England. Den flotte, rolige vokalen flyter over en vakker bakgrunn. Når våren kommer er dette låten du tar med deg til blomsterengen for å nyte dagen, se på skyene og drømme deg bort.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/138896000″ params=”color=0066cc&auto_play=false&hide_related=false&show_artwork=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

4. Sons et Al – Day by Day

Australia representerer også denne uken med musikk fra den andre siden av kloden. Det er et eller annet med musikk fra Australia som gjør at det sniker seg med en låt herfra hver uke. Sons et Al er et band som er på vei opp i  sitt hjemland og har bevist det når de  i anledning singleturneen solgte ut The Prince Band-room, en av de mest kjente konsertvenuene i Melbourne som har holdt på i 75 år.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/135189871″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_artwork=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

3. Half Loon – Reverie

Pink Floyd er en av Half Loon sine største innflytelser. Det merkes spesielt godt at vokalen kunne vært like gjerne spilt inn av Syd Barret i egen person. Halvgærningene er også et band som er ganske ferske i gamet, med kun tre andre låter som er utgitt er både vi i Trigger og andre musikkelskere verden over spente på hva det neste blir.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/136925365″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_artwork=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

2. UKENS ALBUM: Bloody Beach – Pirate Radio Presents – Bonanza

De ble listet i uke 4 for låten Disco Impaler, hvor de viste  at Bloody Beach har musikalske muskler og dro med seg tittelen ukens låt. Nå er albumet sluppet og det lever opp til forventningene. Pirate Radio Presents er et åpenbart hint til filmen The Boat That Rocked, en flott film om piratradioen i England på 60-tallet. Gutta i bandet var innom studio og slo av en prat med Trigger og spilte en nydelig medley live på radioen. Sjekk ut intervjuet og medleyen her på SriB.no senere i uken.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/playlists/26434383″ params=”auto_play=false&hide_related=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

1. UKENS LÅT: Eim – I Dreamt I Was a Kite

Eim har et godt kjennskap til Studentradioen allerede. De var en storslagen avslutning på trippelkonserten Trigger Bergen og Skumma Kultur arrangerte i forrige uke. De har vært innom Studentmorgen tirsdag før konserten på Frille og du kan høre dem spille live i studio her.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/140451927″ params=”auto_play=false&hide_related=false&visual=true” width=”100%” height=”200″ iframe=”true” /]

 

Ukens spilleliste og mer til kan du høre på Spotify:

Anbefalte artikler