Lar prestasjonene tale for seg selv

Hør hele intervjuet med Mohsen Bahari på episode 65 av MMA-Revyens podcast, gjennom link til iTunes, link til RSS, eller som streaming nederst i artikkelen.

Mohsen Bahari ber oss vente litt. Etter et tjue minutter langt intervju så langt må han bare beklage seg.

– Jeg drikker så mye vann for å skille ut veske og må bare en kjapp tur på do. To minutter, sier Bahari og skynder seg på do. – Hvor var vi?

Plass i co-main eventen

Mohsen er straks klar for kamp, lørdag den 22. mars, mot en farlig og merittert motstander, Bruno Carvalho. Kampen er kveldens co-main event, og er en gylden sjanse til å hoppe markant i Cage Warriors sterke weltervektsdivisjon. Det er blitt en stund siden Bahari konkurrerte sist. Det handler mest om uflaks, sier den Oslo-baserte fighteren.

Ønsker høy aktivitet

– Fremover håper jeg på fire-fem kamper i året. Jeg prøvde i utgangspunktet å få meg kamper på nyttårskortet og på februarkortet, men de kortene var overfylte fra før.

Frem til nå i karrieren har Baharis mest aktive nivå vært på to kamper i året. Unntaket var 2012, da han bare gikk en kamp, nemlig debutkampen i Cage Warriors, mot Piotr Ptasinski. Det har ikke stått på Bahari at det har vært tidvis få kamper.

– Jeg har hatt en del matcher der motstanderen min har trukket seg, også har det vært en del kluss.

Bahari skulle egentlig møte Bruno Carvalho i fjor, men så knakk han foten. Deretter fikk han litt problemer med ryggen. Andre ganger står bare tilfeldighetene i veien.

– Jeg skulle gå kamp til jul, men da fikk vi flytrøbbel. Jeg skulle gå på et av Cage Warriors kort i Jordan, men vi måtte mellomlande i England på veien. Engelskmennene får jo hetta bare det er tegn til dårlig vær og  tåke. Vi måtte lande på en annen flyplass, og så ta buss til den originale flyplassen. Da vi ikke fikk nytt fly til å rekke innveiingen så bestilte bare Cage Warriors fly hjem igjen for meg. All oppkjøringen gikk til helvete.

Nå er Mohsen frisk og matchklar. Seiersulten har heller ikke blitt påvirket noen av uhellene. Lørdag går han inn som underdog, med mye å vinne.

God posisjon

– Han (Bruno Carvalho, journ anm.) er favoritten, men det gjør meg ingenting. Bruno har også mye å tape, siden hans siste kamp var et tap.

Bahari forventer et godt rykk inn mot tittelsjanse i weltervekt dersom han tar seieren mot Carvalho. Brasisilanske, sverige-baserte, Bruno Carvalho er et kjent navn innenfor den europeiske MMA-scenen og er definitivt en seier matchmakerne i Cage Warriors legger merke til.

– Dersom jeg slår Bruno, og siden vinner en kamp til, så tror jeg at jeg er der. En eller to til, legger han til, så kan tittelsjansen være innen rekkevidde.

Bare interessert i sin egen sportslige innsats

Frontline Pro Team er ikke det laget som mest er oppe i media, og har relativt mediesjenerte tradisjoner. Kanskje særlig med tanke på Joachim “Hellboy” Hansens ikke-forhold til medier. Mohsen Bahari er aller mest opptatt av det sportslige, og kommer ikke til å kalle ut noen etter kampen.

– Det er ikke min stil. Jeg kjenner dessuten Nicolas Dalby fra før. Jeg skulle egentlig møte ham i min første proff-kamp, sier Bahari.

I samme slengen røper han egne prediksjoner for kvelden. Han tror Nicolas Dalby, den uslåtte danske weltervekteren, vinner kampen greit.

– Han er god stående, ok på bakken, rett og slett en god allround fighter. Han er kanskje blitt matchet litt lett frem til nå. Jeg tror laget rundt ham har vært litt selektive med hvem han har møtt for å bygge recorden, men jeg tror han har ferdighetene til å forsvare den.

Spår 3-0 til Frontline

To andre fra Frontline går også på kortet, eks-Bellator-fightere, Jack Hermansson og Håkon Foss. MMA-Norway gjorde et samleintervju med alle nordmennene på kortet, inkludert Alexander Jacobsen, som går sin proffdebut. Mohsen Bahari har stor tro på lagkameratene sine.

– På papiret går vi veldig tøffe kamper. Både meg, Jack og Håkon går kamper mot motstandere som har langt flere kamper enn oss, og noen av oss er underdoger (Jack Hermansson er klar favoritt i sin kamp, journ anm.).

Likevel har Bahari tro både på sine egne, men også Ian Dean, matchmaker i Cage Warriors.

– Ian Dean er veldig god til å se hvilke stiler som passer og hva som skaper gode kamper. Det er jo også noe av grunnen til den store fremgangen Cage Warriors har hatt. Det at vi får disse kampene viser jo bare hvilket nivå vi er på, etter min mening.

Kvalitetsmotstand viktigst

Mohsen Bahari er regnet som et av Norges mest umiddelbare UFC-håp. Denne statusen forholder Bahari seg knapt til. På mange måter later det til at han virkelig ikke bryr seg. Det handler om sport, ikke merke.

– Det handler om å prestere. Jeg trener hardt, utvikler teknikkene mine, prøver å nå perfeksjon på alle måter. Det er det jeg fokuserer på. Greiene rundt er bare unødvendig stress for min del. Jeg trenger ikke skrike i media, jeg skal knocke folk og tappe dem ut, så kommer mulighetene, og prestasjonene kommer til å fortsette deretter.

Nå som UFC har booket seg Erickson Globe Arena til den fjerde oktober 2014, er det noe managmentet til Bahari skal få bry seg om.

Navnet på organisasjonen Mohsen Bahari slåss under er mindre viktig enn kvaliteten på motstanderen, og lørdag er motstanderen Bruno Carvalho.

Siste podcaster

    Anbefalte artikler