Klar for etterlengtet debut i mars

This content has been archived. It may no longer be relevant

Hele intervjuet kan du høre i denne ukas episode av MMA-Revyen, gjennom link til iTunes, link til RSS, eller som streaming nederst i artikkelen.

120 boksekamper, endelig MMA

Alexander Jacobsen er allerede en merittert fighter og holder svært mange pokaler og titteler innenfor amatørboksing. For ikke lenge siden tok han skrittene mot proffdebut i MMA, og skulle egentlig gå sin pro-debut på EUMMA sitt desemberkort, som ble utsatt grunnet TV-timing. Jacobsen kompenserte for mangelen på MMA-kamp i desember ved å ta seg en tittel i K1. Europamester altså, du vet, sånn i mellomtiden.

Debut

Kampen på European MMA sitt februarkort, satt til 22. februar, der blant annet Thomas Formo fra MMA Trondheim skal gå kamp gikk ikke gjennom på grunn av skader. Jacobsen er på vei tilbake etter tøffe knær i brystet under K1-kampen, men er straks klar for konkurranse.

– Jeg sa til Tue, manageren min, at jeg kanskje burde stå over og heller komme tilbake sterkere. Proff-debuten er såpass viktig at det ikke er vits å forhaste seg. Jeg satser heller på å stille 100% når tiden kommer den 22. mars.

Alexanders manager, Tue Trnka, er også “Head of Scandinavian Operations” for verdens tredje største MMA-organisasjon, britiske Cage Warriors. MMA-Revyen har tidligere rapportert om Cage Warriors intensjoner om å bevege seg inn på det nordiske markedet. Alexander Jacobsen vil få anledning til å vise seg allerede på det første skandinaviske kortet Cage Warriors setter opp, og Alex legger ikke skjul på hvor viktig dette er.

– Det er ikke snakk om noe annet enn seier, nå. Jeg er klar for krig. Jeg satser hundre prosent på MMA fremover.

Jacobsen vet hva som er målet allerede nå. Han vil inn i UFC.

– Det er tøft å si det, men det er målet mitt.

Følg norsk MMA og UFC gjennom MMA-Revyen på Facebook. Artikkelen fortsetter under

 

Fighting som yrke

Jacobsen startet boksekarrieren allerede som 14-åring og vant sin første juniorpokal. Trening har for ham vært mer enn bare hobby eller fritidsaktivitet. Det grenser til arbeid, allerede fra tidlig alder.

– Når jeg går inn i en ring eller et bur så koser jeg meg, ler Alexander.

Når det gjelder mentalitet for MMA-utøvere sies det at det finnes atleter og så finnes det fightere. Jacobsen er sistnevnte. En fightermentalitet handler ofte om å både ha evnen til å ikke se for lang frem, og å være rolig til sinns. I tillegg er et typisk kjennetegn ved fightere at de ikke spør hvem de skal møte, men når. Klar for alt. Jacobsen kjenner seg igjen.

– Skal man bli best må man møte de beste. Jeg er ikke redd for å møte noen. Jobben min har jeg gjort [i oppløpet, journ anm]. Er han best, så er han best. Jeg er klar for det meste som skulle dukke opp. Jeg gir ingen en gratis kamp, og dersom du gir meg en, så blir du knocket ut.

16 økter i uken

For dem som lurer på hva som ligger bak proff-debuten til Alexander Jacobsen, kan vi starte med å si at han ikke liker å telle timer på gymmen. Sannsynligvis fordi de er for mange.

– Jeg teller ikke timer, men økter. Jeg ligger på 16 økter i uken. Jeg er ikke så veldig opptatt av å se på klokken, jeg har så og så mye å gjøre og når det er gjort, så går jeg hjem.

Siden Alex er utdannet personlig trener, legger han opp mye av styrke og cardio selv. Boksing og kickboksing får bare 30% av tiden hans, mens hovedfokuset ligger på grapplingaspektet. Jacobsen trener hovedsaklig på Bergen Grappling, med Eivind Windsrygg og Daniel Sørensen.

Danmark i mars

Når oppkjøringen nærmer seg vil Alexander reise til Intensiti Fighter Management for å gjøre den siste poleringen av gamet sitt. Motstander er enda ikke klar.

Det har ingenting å si.

Under kan du streame MMA-Revyens siste sending. 58 minutter ut i episode 57 kan du høre intervjuet med Alexander Jacobsen. 

Siste podcaster

    Anbefalte artikler