Spillelisten uke 45

This content has been archived. It may no longer be relevant

Ukens låt: Samling – Du

Vi har blitt servert kremen av svensk 60/70-talls rock rett inn i det 20. årtusenet. Vi i Trigger har aldri lagt skjul på at vi bare elsker Sverige, både musikkmessig og generelt. Bandet Samling består av hele 7 musikere. Deres Woodstock-stil er gjennomført her. Låta Du er en del av det tredje studioalbumet deres, Sen glömmer jag hur du ser ut. Med sin sjarmerende Håkan Hellström-inspirerte vokal og oppbygging er dette noe som faller i smak hos oss!

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=IFguFEEpFOo]

Lars Dyngeland – Walkin´

Lars Dyngeland har kommet med sin første singel, Walkin´. Han er er en ungspire fra Bergen. Det virker som at han er i sin inspirerende fase som artist, med røtter innenfor jazz og funk. Ikke minst er han meget dyktig på sjangerkombinasjoner. Walkin´ er en fin, nedstrippet låt, med et ydmykt preg over seg, noe som kan score bra i fremtiden for Lars Dyngeland. Vi liker i hvert fall det vi får servert som første singel. Vi kan også avsløre at Dyngeland jobber med en EP som vil bli sluppet i nærmeste fremtid.

Jones – Hoops

Spillelistas tredje låt er skrevet og servert av Ms. Cherie Jones fra Øst-London. Hun startet sin artistkarriere på Open Mic-kvelder på barer i Kingston. I etterkant har hun solgt ut konserter i fleng. Låta Hoops syntes å ha et fint sårbart preg over seg ved første øre-kast, men slår til med uventede elementer og en rytme som er overraskende dansbar. Fra en knitrende vinylstøystemning til en sterk Lykke Li-lignende vokal i starten av låta, ender det i en dansbar og særegen stil fra Jones.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/230454723″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Lings Laced – Feelin Sexy

Lings Laced fra Stavanger sender oss tilbake til 80-tallet (eller nåtidens “future-elektronika”). Det kan høres ut som om låten har hentet inspirasjon og påvirkning fra grupper som Kaytranada og Todd Terje, noe som er en populær gate å gå nedover for tiden. Det som gjør denne låta unik er at den holder et veldig stabilt nivå hele veien. Lings Laced har tidligere jobbet mye innenfor hiphop-sjangeren, men har nå sporet litt over i en annen sjanger. Vi vil i hvert fall høre mer fra denne fete artisten!

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/229742599″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Østfrost – Wooden Floors

Konseptet med kvinnelige vokalister blir bare mer og mer utbredt (girl powah!), og vi møter det igjen i Østfrost fra Trondheim. Deres EP ble sluppet 30. oktober, og inneholder låta Wooden Floors, samt tre andre nydelige låter. Definisjonen på nåtidens norske indiepop, som deler likheter med band som Highasakite og Bendik. Låta har et meget sjarmerende norsk preg over seg, med en litt norsk/engelsk uttale som bare styrker bandets sound. Denne gjennomførte EP-en fra Østfrost passer bra med høstens utstråling.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/223254214″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Liongeist – Miserable and Scared to Change

Med sine energiske og omtalte liveopptredener og massive atmosfære har vi 4 gutter fra hovedstaden. Dette er et meget omtalt band, som også er bergensaktuelle førstkommende helg. Liongeist har en skarp typisk Skandinavia-vokal. Bandet er tydelig inspirert av britisk svartmetall og hardcore på flere punkter enn vokalen, blant annet i låtas spenningsintro og lange mellomspill. Vi gleder oss allerede til å se og høre mer av dem når de ankommer Bergen by, noe vi anbefaler deg også å sjekke ut.

LEIF – Boys Who Want Love

Ukas siste låt på spillelisten er også eneste låt som er enestående pop. Vi hører artisten Leif fra New York, som overraskende nok ikke er fra New York, men Norge. Sangen er rett og slett veldig catchy. Slutten på låta inneholder den gode gamle ”fade-avslutningen”, som faktisk var veldig overraskende med tanke på låtas energiske omfang.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/230441289″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

Hør spillelisten på Spotify her:

Anbefalte artikler