HØRNORSK!

Denne uka fremmer vi sammen med resten av musikknorge kun norsk musikk, som et tiltak for å øke digitaliseringen av vår egen musikk. Som dere vil se, har hverken variasjonen eller kvaliteten på musikken blitt påvirket av dette – tvert imot mener vi i Trigger Bergen at dette er en av våre bedre lister!!

UKAS LÅT: U.T.R.O.P – Situasjoner

Den lokale guttegjengen vi fikk besøk av på søndag manglet hverken sjarm eller stil, som dere kan se på on-site produserte jammen lagt ut på vår instagram @triggerbergen. Vennegjengen som ifølge seg selv kun lager musikk for hverandre og mødrene deres treffer relaterbare nerver i Situasjoner, en sang som handler om livet og visdommen ungdommer imøtekommer. En annerledes, men meget fengende hip-hop ish låt som du finner deg selv nynne på etter første avspilling.

Toy Savoy – Something New

Psykedelisk indie-pop på sitt beste. Det trønderske bandet bestående av fem karer gir relasjoner mot helter som Tame Impala eller Unknown Mortal Orchestra, i syrete/soppete bølger av nostalgi. De utforsker det simplere universet de vokste opp i, hvor ting ga mening, med snare hint om at det aldri var eller vil bli tilfelle.

Blood Command – S01E02.Return.Of.The.Arsonist.720p.HDTV.x264

Nei dette er ikke en episode lastet ned fra PirateBay!! Blood Command fra Bergen er et hardcore/punkrock band med energien til DragonForce og råe kvinnelige vokaler som minner om Led Zeppelin (når Robert Plant synger falsetto). Gruppen bringer trøkk løftet av heavy trommer, elektriske gitarer og bassriff som lyser opp insiden av ørene dine. Hvis Guitar Hero Norway ble skapt ville dette vært avslutningslåten i spillet.

iris – romance is dead

Mørk drømmepop som vekker følelser. Bergens egne Iris debuterte for ikke veldig lenge siden, og dette er hennes siste singel før EP’en dropper i april. Singer-songwriteren bygger varm akustikk på minimalistiske, elektroniske baktepper, mens hun synger om kjærlighet og kontakt med andre mennesker fra et ensomt perspektiv.

Askjell – Autumn, Autumn

En av norges mest ettertraktede produsenter, med repertoar hos artister som Aurora, Sigrid, DePresno, Sushi x Kobe, Iris og mange flere debuterer endelig med sin første låt som snart følges opp med en EP. Soloprosjektet hans har han holdt langt unna pop-låtene han har produsert, da dette er noe helt annet.  Askjell har bygget et kunstverk, som du nesten kan se mens du lytter, et profesjonelt lydbilde som kunne vært av Hans Zimmer selv. Med en lang oppbygning, et fargerikt klimaks og grå avslutning føles låten som en bok av typen som gjør deg trist når du fullfører siste side. Heldigvis innser du at boken har blitt filmatisert, og det på en verdig måte: Sjekk ut den surrealistiske, vakre og nesten ekle musikkvideoen på youtube.

Hester V75 – Hemmelige Sone

Norges snilleste rappere er tilbake! Bergens egne Hester V75 er ute med nytt album Dolce Vita hvor gutta bringer tilbake til røttene med myke beats og myk saksofon. Hemmelige Sone er en veldig typisk Hester V75 låt, på en veldig bra måte. På en sukkersøt beat forteller Hester V75 om trangen for å trekke seg tilbake og nyte alenetid. En tekst som kan være veldig relaterbar, og som påminner om at iblant er det beste selskapet ens eget.

Dumpster Divas – Take Me Back To The Sea

Med kanskje det kuleste artistnavnet  på lista, synger disse to gitarjentene om savnet til havet. Dette er solid folk-pop som kan minne om tidlig Bon Iver, hvis melankolien ble erstattet av munnspill. Dumpster Divas kommer fra Voss hvor dumpster diving, plukking av brukbar mat fra søppel er tradisjon for besparelse av miljø og ikke minst matsvinn. En tradisjon som dessverre er ulovlig, som jentene aktivt ytrer sitt ønske om forandring på. Hvis du også ønsker bedre klimabevaring, vær med å demonstrere i ditt nær-sentrum kommende fredager fremover.

Anbefalte artikler