Spillelisten uke 35

UKAS LÅT : Elida Høgalmen – Strangers

Elida Høgalmen har store, men oppnåelige ambisjoner for fremtiden. Med flere låter i bagasjen samler hun opp til et eventuelt høst-EP/album. Musikken hennes preges av sårbarhet og melankoli. Sammen med en unik og klangfull vokal trekkes det mye nysgjerrighet og et ønske om mer fra den bergensbaserte artisten. Vi i Trigger Bergen tok en prat med Elida Høgalmen, der vi såvidt pratet om konsert førstkommende onsdag på Landmark, sommer og musikalske inntrykk. Du kan høre intervjuet i link under låta “Strangers”.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/339418385″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”150″ iframe=”true” /]

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/339760464″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”150″ iframe=”true” /]

Evigheten – Turbulensen

Første singelen til det bergensbaserte bandet Evigheten er et sprettent tilskudd til den ellers litt dystre spillelisten denne uken. En låt fullt med turbulente synther og drømmende vokal gir låta en følelse av mestring mens man går bortover Kong Oscars Gate. Bransjefestivalen Vill Vill Vest har sørget for å gi bandet en plass på programmet. Noe vi ser veldig frem til å få med oss!

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/338334835″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”150″ iframe=”true” /]

Molton Moon – Shùki

Molton Moon slapp nylig en EP med tilsvarende navn som den listede låta ‘Shùki’. EPen inneholder 4 låter som både tar for seg mye elektroniske elementer, forskjellig bruk av vokal og blåseinstrumenter. Låta ‘Shùki’ er den eneste låta på EPen som er instrumental. Det er gjerne en smule uvanlig å liste instrumental musikk i denne forstand. Men låta er virkelig et nydelig stykke musikk som fortjener kun gode ord. Det er uten tvil et band vi kommer til å følge nøye med i fremtiden!

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/338813673″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”150″ iframe=”true” /]

TØFL – Alle Andre Får Lov

Ved første lytt av låta i plenum innad i Trigger Bergen satt vi alle igjen med en følelse av en dyster nostalgi. Hvem har vel ikke vært i TØFL sine sko? Å føle at alle får lov til ting, mens du sitter nå der, alene. Ensomhet, utenforskap og kjipe følelser. Pakket inn i en fortellende vokal med enkel melodi. Det er alt i alt en lettlikende låt som gir oss miksede følelser av ensomhet og glede over at man stadig blir eldre og mer likegyldig. TØFL burde gi mer faen og begynne å være dem som får lov.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/333750369″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”150″ iframe=”true” /]

Sgrow – Feel Something

Det å skrue volumet opp og føle at sjelen din ikke vet om den er inni kroppen eller på utsiden. Med hard og tung elektronisk bass som vekker følelser inni deg som du ikke visste eksisterte. Sgrow er en duo fra Oslo, som driver å henger en del i Canada i forbindelse med innspilling. Låta ‘Feel Something’ er en av de mørkeste låtene Sgrow har gitt ut, men vi liker veien det går! Et snev av eksperimentering og kontrollert kaos er å finne i den nyeste låta ‘Feel Something’.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/327125917″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”150″ iframe=”true” /]

Makthaverskan – In My Dreams

Makthaverskan har en sound som kan minne om 80-tallets Cyndi Lauper i en drømmende popversjon. Med et utrykk for punk, som er mer utrykket deres utenfor musikken. Rebelsk søthet vil jeg si låta In My Dreams bringer frem. De er et band fra Gøteborg, som har fått rimelig god kritikk for deres to tidligere album, og det virker å gå riktig vei med det nyeste singelslippet ‘In My Dreams’.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/336211087″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”150″ iframe=”true” /]

Kaitlyn Aurelia Smith – To Follow & Lead

Kaitlyn Aurelia Smith er en av de større artistene vi har listet. Ord blir veldig svake her. Kaitlyn opererer som en komponisk av landskap. Ved fokus på sine analoge synther og hennes tolkning av lyder fra naturen skaper hun musikk som er hakket over. Hun er rett og slett en kunstner. Vil anbefale alle å sjekke ut alt denne damen skaper!

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/338011628″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”150″ iframe=”true” /]

 

 

Anbefalte artikler