Spring is coming!

UKENS LÅT: Alibiet – Tomme Tanker

Nok en gang kårer vi ukas låt, og det er Alibiet som er på topp denne gang. Det er nærmere 2 år siden vi sist hadde dem inne på vår eminente spilleliste. De har ikke ligget på latsiden de siste årene, og har flere prosjekter på gang. I tillegg kommer flere  planlagte singelslipp som skal gjøre publikum klar til debutplaten deres som er ute til høsten. Vi var heldige nok til å få en liten prat med 2/3 av bandet i studio under mandagens sending, som vi vil legge ut på Facebook-siden vår asap! Stay tuned.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/427380012″ params=”color=#172b0f&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Austin Basham – New House

Austin er en original artist fra nettopp Austin i Texas. Den up-and-coming soloartisten serverer oss en blanding av folkemusikk og indierock. Han vokste opp i en familie der alle drev med musikk, og derfor fører han pinnen videre. Musikken hans passer bra til festivaler, med tanke på at det er veldig melodisk og stemningsfylte elementer i låtene hans. Den nye singelen “New House” minner mye om bølgen av folkemusikk som inntok popscenen i 2008, som Mumford and Sons og The Shins. Veldig hyggelig tilskudd til ukas spilleliste!

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/416682018″ params=”color=#434244&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Ungdomskulen – Bad Girl

Er du gira på noe funky og chill? Da er Ungdomskulen noe for deg! Ungdomskulen har endelig sluppet det nye albumet Gold Rush. Gruppen startet i 2003, og har siden da vært en viktig øyesten for musikkmiljøet her i Bergen. Musikken deres er energisk – et sted mellom Franz Ferdinand og Datarock. Ungdomskulen er ikke purunge – låten «Modern Drummer» var nemlig med på soundtracket til FIFA 09!

JONES – Tender

Myk og fin vokal er noe man finner på den nye EP-en London, til den London-baserte artisten JONES. Det er flere elementer i denne låta som gjør at vi trekkes tilbake til 2000-tallets RnB-gjeng, som for eksempel Brandy, Leona Lewis og Jordin Sparks. Hun har blitt listet opptil flere ganger her i Studentradioen i Bergen, men vi har ikke gitt slipp på henne enda. Fortsatt nydelig å ha henne på listen!

Jada – Sure

Det er vanskelig å sette fingeren på hva typisk dansk musikk egentlig er. Den siste tiden har det vært mye dansk rap å finne, men ellers er det veldig vidt hva danskene finner på. Artisten Jada fra København går i RnB-fotsporene, og leker litt med vokalen utover i låten. Det er lite eksperimentering i denne låten, men det er en repetitiv og fengende låt. Det at en låt holder seg rolig og sjangernært behøver på ingen måte være en dårlig ting. Originalt, enkelt og fengende.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/425642574″ params=”color=#060404&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Eirik Aas – Knust Glass

Guttene i Hester V75 spriker i alle retninger for tiden og ligger definitivt ikke på latsiden. Det virker som gjengen har utviklet seg individuelt som artister og har fått utløp for å få frem egen musikk i tillegg. Det er på mange måter naturlig at alle sideprosjektene til tider er veldig like, men de kommer fra samme kjennskap til musikk, og da er det vel naturlig. Det er et behagelig og rolig tempo gjennom hele låten, noe som vi trives med!

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/426124206″ params=”color=#223634&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Island Bwoii (ft. Ozzy Blacks, BLVCK O) – Run To The Money

Dette er uten tvil en sjanger vi sjeldent har vært borti tidligere i vår tid i Trigger Bergen. Har Sean Paul en sønn han har glemt å fortelle oss om?! Reggaeton er en eksotisk og rytmisk sjanger vi sjeldent får tilsendt. Det er umulig å ikke bli revet med, og det er noe av årsaken til at vi endte opp med å ta den med på ukas spilleliste! Vi trives!

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/414201867″ params=”color=#f2f2f1&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Anbefalte artikler