Spillelisten uke 19

This content has been archived. It may no longer be relevant

Ukens låt: Verdensrommet – “Skien”

Gjengen fra Skien har laget en låt som maler bilder om en flytende oppvekst, tanker om å være fri og ingen konsekvenser. Selv om de nå bor i Oslo er de fortsatt på plateselskapet Nabovarsel og sier de godt kunne tenke seg å komme tilbake til Bergen. Vi gleder oss til deres selvtitulerte album kommer på slutten av sommeren. Hvis du ikke kan vente så lenge til å høre mer nytt materiale fra dem kommer de på Strædet 22. mai.  Du finner også en prat vi hadde med Martin Gowland på vår soundcloud.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/202305324″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Maribou State – “The Clown” feat Pedestrian

“Two music making, tea drinking boys from the Shire” (fra Instagram). Maribou State er en produsent-duo fra London med et teft for melankolske stemninger som kan minne om James Blake. De synger aldri på låtene sine, og på “The Clown” har de fått med seg Pedestrian på vokal. Hvis denne ga mersmak kan du se frem til albumet “Portraits”, som slippes 1. juni.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/203098970″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

TEDDY – “Happy Tim”

Teddy er en trio som holder til i London som denne uken serverer oss en låt som med en gang virker som en overdrevent positiv. De forteller en historie om Tim som den vanlige mannen med en vanlig jobb som søker lykke innenfor sin lille boble. Lengst mulig bort fra verdensproblemer som fattigdom og sykdom. En utrolig fengende låt hvor refrenget borer seg rett inn i hjernebanken.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/201648087″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Flako – “In To You”

Dario Rojo Guerra (Flako) fikk mye av sin musikalske inspirasjon fra sin kjærlighet for hip hop-beats, og han skaper en varm og organisk lyd i låtene sine. Tidligere har han gitt ut albumet Natureboy i mars. Dette er en låt fra albumet Twelve O’ Clock Shadow. En snodig og veldig eksperimentell låt som sender tankene i retning av fuglesang. Først høres det ut som soundtracket til en avant garde Kode-utstilling.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/201058081″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Supersoaker – “Brother”

Gjengen fra Stavanger var Ukas Urørt sist uke. Selv mener de at de lager musikk med “store synther og drømmende gitarer. Urørt kaller dem “vakker motsolspop med sterke melodier.” Dette er skikkelig festivalmusikk som gir en lyst å drikke varm øl på plenen utenfor teltet.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/199688691″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

TRAMS – “How You Know Me”‘

Tram er det engelske ordet for trikk, og vi kan bare anta at komponist/låtskriver Petter Ariel Skog liker trikker (som Bybanen?). Trigger liker hvertfall “How You Know Me” med sin deilige synthbass og Beach House-aktige vokal. Den nydelige koringen i bakgrunnen er heller ikke å forakte. Denne debut-låta har forøvrig blitt anbefalt av Urørt, og den anbefales av oss også!

Klangstof – “We are Your Recivier”

En splitter ny artist fra Amsterdam. Låten kan minne om I Break Horses eller lavbudsjetts M83, og skaper en enorm og spennende verden i lyden sin og inviterer deg til å bo i den. Den bygger opp langsomt til et verdig klimaks og har en metallisk og kald, men fremdeles veldig menneskelig sound.

https://www.youtube.com/watch?v=4qxmJF0-cIU

Hør resten av spillelisten på Spotify:

Anbefalte artikler