Spillelisten uke 10

This content has been archived. It may no longer be relevant

1. Ukens låt: Yeah Yeah Yeahs – Sacrilege

Yeah Yeah Yeahs startet opp i 2000 i New york. Karen O er vokalist, Nick Zinner står for gitar og keys, og Brian Chase jager de derre trommene. Trioen har rykte på seg for å ha en dansevennlig stil på sakene sine og sjangeren er en blanding av Dance-punk og rocka indie. Ukens låt “Sacrilige”, som er første smakebit fra den kommende platen Mosquito, gjør det tydelig at bandet fortsetter i samme terreng som de er vant til. Selv om det at de ikke gjør noe nytt, fort kan bety en kjedelig plate, er dette neppe tilfelle med Yeah Yeah Yeahs. De kan det de gjør alt så alt for godt.
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=6_dw3TZNIGE&w=640&h=360]

 

2. Ukens album: Norsk Råkk – Hjerter

Karene i Norsk Råkk vekker 80 – tallets ska-musikk til live. EP’en Hjerter, som ble sluppet 22. februar i år, har et variert og mer modent lydbilde enn debutplaten Pløyd Mark fra 2011. Hjerter er ska og punk inspirasjonenen sterkere og instrumenter som trompet og trombone er rekruttert som faste bidrag. EP’en er en smakebit på det vi kan forvente oss av albumet som etter planen skal slippes på sensommeren.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=wPMx8IcKX8A]

 

3. Electric Eye – Tangerine

Electic Eye er et forholdsvist ferskt band, men musikkerne bak har du mest sannsynlig hørt om før. Det bergensbaserte bandet består nemmelig av medlemmer fra The Alexandria Quartet, The Megaphonic Thrift og Hypertext. Det er med andre ord ikke uerfarne folk det er snakk om.

Nå er bandet endelig ute med første smakebit fra debutalbumet Pick up, Lift off, Space Time som slippes 5. april på Klangkollektivet. Tangerine er en herlig svevende, psykadelisk låt som skaper store forventninger til den kommende platen.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=E9OU4f-hLSA&w=640&h=360]

4. Misun – Darkroom

Dette er langt fra første gang Misun blir listet på Studentradioen i Bergen, og vi legger ikke skjul på at de etterhvert har blitt en  av favorittene våre.  Bandet fra Washington består av vokalisten Misun Wojcik, Dj William. Devon og Nacey som står for produksjon. Trioen startet opp på soverommet til produsenten Nacey og har tidligere sluppet platen The sea 2012.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=0CmrgD3SwOs&w=640&h=360]

5. Deathcrush – Lesson #13 for Nanker Phelge

Med et bandnavn som stammer fra en gammel Mayhem EP, drar Deathcrush oss med inn i et noise, no wave- univers hvor de står som eneherskere. Det er vanskelig å ikke la seg forføre når vokalist Åse Røyset synger “Give In To Me” i låten “Lesson #13 Nanker Phelge”. Her får bandet vist nøyaktig hvor frekke og sexy da kan være.

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/75590256″ iframe=”true” /]

 

6. Fyfe – St. Tropez

Fyfe er en 23 år gammel kar fra London som lager elektronika basert popmusikk.  Elektrobeats og spennende elementer i låten “St. Tropez” gjør at den sklei galant inn på spillelisten vår. Dette er en myk og fin låt, med sukkersøt vokal, svevende koring og overraskende harde  elementer av blåsere som høydepunkt. Låten er hentet fra EP’en Solace som slippes 8. april.

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/80254569″ iframe=”true” /]

7. Rotvelt – I dag skal jeg dø

Disse osloguttene spilte inn hele 25 låter live i Silvertone Studio på kun fire dager. De har sammen med Cantus studio spilt inn ekstra gitarspor, vokal, keys og finpusset på disse 25 låtsporene. En plate er med andre ord på vei, men slippdato har de enda ikke annonsert.

Bandet synger på norsk om hunder og katter, drittsekker, veggismat og tjukkaser foran scena. Vi gleder oss.

 

8. Phoenix – Entertainment

Vi digger de fine poppete linjene og synthnyansene i den ferske Phoenixlåten “Entertainment” og klarer knapt nok vente på den nye platen Bankrupt! som slippes 22. april.

Om du ikke helt klarer å plassere bandet i bevistheten din, anbefales det at du sjekker ut bandets tidligere singler “Run Run Run” og “If I Ever Feel Better”, som du garantert har hørt på radioen før.
[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/79784563″ iframe=”true” /]

Hele spillelisten på spotify:

Anbefalte artikler