Endelig Kulturelle Toner igjen

This content has been archived. It may no longer be relevant

Kulturelle Toner er en sammensmelting av studentradio-programmene Trigger og Skumma Kultur. Kulturelle Toner sendes både på radio og er, best av alt, også mulig å få med seg live på Chagall.

Som alltid tilbyr arrangementet en variert smakebit av kulturlivet i Bergen, med tre musikalske gjester og tre kulturelle gjester. Så dersom du er kultur- og musikkinteressert, men har ligget på den late siden hva gjelder å komme seg ut i det siste, vil du torsdag 5. mai slå mange fluer i en smekk dersom du tar turen til Chagall klokken 21.00.

Skumma Kultur og Trigger er stolte av å presentere de aktuelle artistene og gjestene:

Eik Leknesund Elnes

Det finnes mange misoppfatninger om hva klovning egentlig er, og Elnes gjør mye for å forandre disse misoppfatningene her i Bergen. Elnes jobber for eksempel med pantomimer, parakrobatikk og maskearbeid. 6. mai er det premiere på hans Mikroprosjekt med teatergruppen Fysisk teater for Immaturus, Sekel; “ei søkande abstrakt, visuell, og fysisk historie om livet, døden, kroppen, tida og ‘det vakre i det heselige'”.

Gunvor Rasmussen

Gunvor Rasmussen er illustratør og holder til i egne lokaler ved Bryggen. Hennes kunder inkluderer blant annet Festspillene i Bergen, Bergens Tidende, NRK, Samlaget og Moldejazz. Sjekk ut hennes fine nettside her.

Henning H. Bergsvåg

Henning H. Bergsvåg er forfatter, poet og en viktig figur i Bergens litteraturmiljø. Han er skapende kraft og arrangør av Poesidigg, som “tar sikte på å få poesien ut til folket, gjennom å gi den presentasjoner gjennom forfattere som brenner for den”. Det svært populære poesiarrangementet ble gjenoppstartet i år på Café Opera, og er som regel stappfullt! I tillegg til dette kommer Bergsvåg med ny bok til høsten.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=sKo8I6tSil8]

9 grader nord

Sri Lanka ligger ni grader nord for ekvator og majoriteten i bandet 9 grader nord kommer fra “the Pearl of the Indian Ocean”. De bruker instrumenter som bambusfløyte, tabla og cajon. Bandet debuterte første gang på Festspillenes mest fargerike scene, RIFF, og har siden spilt på både Hulen og Café Opera her i Bergen. Sjekk dem ut på deres facebookside her.

Sweet Fuzz

Sweet Fuzz ble startet i Bergen i 2010, og spiller rock av det nyere slaget med en groovy tvist fra fordums tid. Tenk Foo Fighters møter Johnny Thunders. Leken bass, punkete trommer og riffete gitar, et potpurri av et sammensurium. Sjekk dem ut på deres facebookside her.

boy pablo

Som 13-åring fylte Pablo mp3-spilleren med musikk fra band som blink-182 og Norma Jean, men har i senere tid utvidet sitt musikalske perspektiv. Mac DeMarco, Arctic Monkeys og Sondre Lerche, i tillegg til den tropisk-melodiske innflytelsen fra hjemlandet Chile, er musikk som inspirerer Boy Pablo. Han ga nettopp ut singelen “Flowers”.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=kxS49_41Zpk]

 

 

Anbefalte artikler