Støv på hjernen

This content has been archived. It may no longer be relevant

Jeg har Støv på hjernen. Dette er fantastisk av flere årsaker. For det første så kan jeg til en hver tid være den morsomste personen i rommet ved å fortelle folk at jeg har Støv på hjernen, for så å forklare at neida, haha, det er et nytt dritbra norsk band. Men også fordi det er den fantastiske Kamuflerte Tidslinja som har satt seg i hodet og nekter å gi slipp.

Støv er en kvartett fra Mo i Rana som slapp EP-en sin Drømmetrang for noen dager siden.  Jeg vet egentlig ikke hvordan jeg endte opp med å høre på dem, men gud bedre så imponert jeg ble.

Dette er tydeligvis et band som har hatt mye tid til å utvikle seg bak kulissene før de nå endelig trådte frem i lyset.

Støv - Drømmetrang
Støv – Drømmetrang (Cover: Christian Hovda Husan)

Glimrende introverte tekster sunget med nordnorsk dialekt, som ikke er redd for å røre borti mørke eller tabubelagte temaer, iført nydelig, drømmende postrock. Det er påfallende modent, og til tider nesten på grensen til deprimerende. Men det er hele tiden deilig og svevende, som å flyte rundt i et vinterdeprimerte sinn.

Støv maler med en palett av trykkende følelser av ensomhet og isolasjon, død og selvdestruktiv tankevirksomhet.

Det må også nevnes at denne musikken kommer i en veldig fin visuell innpakning. Christian Hovda Husan fortjener honnør for sitt arbeid her!

Når nysnøen regner vekk, og gradestokken fremdeles ber deg pent om å bli innendørs er det veldig greit å ha et band som Støv å holde en med selskap. Sjekk dem ut!

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/120400718″ params=”color=000000&auto_play=false&show_artwork=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true”/]

Anbefalte artikler