Spillelisten Uke 19

This content has been archived. It may no longer be relevant

08. Cold Beat – Mirror

Cold Beat er Grass Widow’s vokalist og bassist, Hannah Lew, sitt siste prosjekt. Selv om hun går i de samme post-punk fotsporene, så har bandet fra San Francisco sluppet en singel med popaktig tempo og sommerlige vibber. Ikke minst harmoniserer Lew sin vokal nydelig over den mer røffe melodien som vil få enhver til å vrikke litt på hoftene. Mirror er første slippet fra deres debutplate som er ute 8. juli.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/145186221″ params=”auto_play=false&hide_related=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

 

07. Wye Oak – The Tower

Utenom de umiddelbare assosiasjonene til St. Vincent, så har Jenn Wasner og Andy Stack klart å lage en låt som både er stemningsfull og uroligende på samme tid. Den repeterende melodien er nesten hypnotiserende i sin tilnærming og Wasner’s vokal balanserer forsiktig mellom det myke og det ubehagelige. Dere bandnavn skal visst være en referanse til Maryland sitt nasjonaltre som ble tatt av en storm i 2002. På mange måter passende siden musikken deres noen ganger føles naturlig og organisk. Man kan nesten tenke seg at de balanserer et sted mellom en kratig vind og et rolig hav. Sett bort ifra vår filosofiske synsing så vil vi nok aldri helt klare å sette fingeren på Wye Oak.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/131830834″ params=”auto_play=false&hide_related=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

 

06. Simon Alejandro – Sunn Fornuft

I fjor slapp Alejandro sin debutplate, Utenfor Sentrum på to lokale platesjapper i Bergen. Den bergenske rapperen med produsenten Lars B i ryggen serverer tekster og beats som er vanskelig å motstå. Etter mange bergenske rappere den siste tiden, så er Alejandro på mange måter et friskt pust. Mest på grunn av sin bruk av instrumenter i låtene som gir lydbilde variasjon og catchy lydbilde. Det er egentlig bare sunn fornuft å følge med videre på Simon Alejandro.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/145920425″ params=”auto_play=false&hide_related=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

 

05. YNGCULT – Absoløte

En annen låt med gode beats kommer denne uken ifra YNGCULT. Absoløte er helt fersk fra deres siste EP. Med krisp vokal og velsmurt produksjon gjør at denne anonyme duen fra Los Angeles er verdt å holde et øye med. Det er fortsatt ukjent for oss hvorfor duoen velger å bruke bokstaven ø i alle låtnavn de kan komme over, men vi velger å tro at det Skandinaviske musikkmiljøet (hvis det i det hele tatt fins) har spilt en rolle. Vi har opptil flere ganger listet mystiske bandprosjekter tidligere, og vi blir fortsatt like nysgjerrige hver bidige gang.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/playlists/14751688″ params=”auto_play=false&hide_related=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

 

04. Ekkolodd – Æ Kvæle Re

Ekkolodd fra Klangkollektivet begynner å nærme seg sitt andre plateslipp. Æ Kvæle Re er første låt ut, og det vi hører er skremmende og spennende på samme tid. Låten beskrives som en lettere absurd romantisering av det å ta livet av noen. Eksperimentering har vært stikkordet da bandet spilte inn sin andre plate og med linjer som “du er så pen når du skifter farge”, så grugleder vi oss til hva Ekkolodd kan koke opp i 2014.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/143215610″ params=”auto_play=false&hide_related=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

 

03. Tellef Raabe – Of Smith’s Friends

Sakte, men sikkert slipper Tellef Raabe ut små smakebiter på hans kommende debutalbum som mest sannsynlig vil være ute i løpet av året. Selv beskriver artisten fra Ålesund seg som en blanding mellom Nick Cave og Joy Division hvis de møttes på 2000-tallet. Låten skal visst være en slags hyllest til The Smiths og inneholde opptil flere referanser til både bandets låter, men også den karismatiske Morrissey. Det rike lydbilde og Raabes behagelige stemme gjør dette til en god hjernetrim for enhver The Smiths fan. Dette er nå Raabe sin fjerde single som har blitt utgitt som EP med hele fire remixer av låten.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/playlists/31901256″ params=”auto_play=false&hide_related=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

 

02. UKENS ALBUM: Ought – More Than Any Other Day – The Weather Song

Utenom det korteste bandnavnet og det lengste albumnavnet, så har gutta i Ought gitt ut et velsmørt maskineri av en debutplate. Post-punk bandet fra Montreal har tatt notater fra andre band som Talking Heads og Clap Your Hands Say Yeah. Tekstene er absurde, morsomme og til tider gir de absolutt ingen mening, men bandet gjør albumet interessant gjennom sin orginalitet og det får oss til å mimre om stunder med Velvet Underground og The Feelies på øret. Låten The Weather Song har en deilig hoderykkende rytme som bygger seg opp igjennom hele låten. Produksjonen på platen er ganske så rå, noe som gir albumet en livefølelse mens man hører på. Selv om Ought høres ut som mange andre band fra fortiden, så klarer More Than Any Other Day å rettferdiggjøre sin inspirasjoner og likevel stå på egne bein.

 

01. UKENS LÅT: D. D. Dumbo – Dinghy

Den spennende og gåtefulle duoen fra Victoria, Australia lager eksperimental pop med blandinger fra world og blues. Dinghy er tatt fra EP-en Tropichal Oceans som føles som en samling med rytmiske sommerlåter. D. D. Dumbo’s svevende vokal smelter perfekt sammen med melodien som gjør låtene unike og distinkt i forhold til mye vi har listet før. Musikkmiljøet blomsterer i Australia og har vist seg som stedet å være for dem som liker selvstendig og eksperimentell musikk. Selv blomstrer vi litt når vi hører Dinghy, en låt man absoløte burde like.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/142920008″ params=”auto_play=false&hide_related=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

 

Her kan du høre hele ukens spilleliste:

Anbefalte artikler