Skjønn R&B, Gledelig Popharmoni

Småtriste kjærlighetstragedier

Hajks nyeste album Drama starter med en real oppmerksomhetsfenger, Keep Telling Myself, en låt som setter stemningen for det kommende sammensuriet av R&B og discopop som klassifiserer albumet. Låten dreier seg, som mye annet på albumet, om kjærlighet, noe som også galant dras videre i den mer laidbacke R&B koselåten Get It Right, som tar en med inn i en drømmende svevesky av småtrist kjærlighetsengstelse. Definitivt ett av albumets høydepunkt.

Albumartworken til Hajks Drama passer godt deres småeksperimentelle sound

Etter dette tar Hajk full helomvending med en mye mer poppete og dansende låt i form av førstesingelen Dancing Like This. Gjennom spretne rytmer og lekende vokal er dette en låt som kan funke uansett humør, men kanskje ekstra godt når en trenger en liten moralsk og gledelig dytt når skyene ligger som verst. Dette videreføres derimot ikke i neste låt Sorry, som selv lider av en relativ døllhet som gjør den ganske så lett å overse. Det er ikke en dårlig låt, men den har bare ikke noe oppmerksomhetsfengende ved seg, noe som i mindre grad også er gjeldende for nestelåten Time To Forget.

Spretne beats og sjelfull synth

Hajk tar seg derimot kraftig opp ved nestelåten Breathe, et funky og eksentrisk popprosjekt. Gjennom interessante blåserekker bygger de opp mot både et av albumets beste låter, samt setter standarden for albumets sterkeste del. Herifra og utover er det bare godbiter. I neste låt As Loud As It Gets, trekkes vi inn i en rolig og følsom R&B-låt med assosiasjoner både mot Imogen Heap, Anderson .Paak, og BJ the Chicago Kid.

Videreført etter den roligen interluden Tokyo, legger Hajk seg atter inn på R&B og soulsporet med låten Desperately, som gjennom sin soulaktige synth vekker minner om bestemors gamle Hammond-Orgel fra midten av 70-tallet. Gjennom lengselsfylt tekst og sin klare retro-aktige feel, viser Hajk seg her fra sin beste side, noe de også viderefører i sistelåten Snow Ball, en drømmende og lengtende ode som vekker assosiasjoner om Highasakite i sin storhetstid ala Silent Treatment og Lover Where Do You Live?.

Retro og nyskapende

Alt i alt er dette et sterkt album. Gjennom retro og eksperimentelle tilnærminger, har Hakk greit å skape noe som både er nyskapende, tidsriktig, og gjenkjennbart på en og samme tid. Alt i alt kan en ikke si annet enn at dette er godt levert av de Oslobaserte popperne. 5/6 radioer fra oss.

 

 


Vil du vite mer av hva vi hører på? Her kan du sjekke ut A, B, og C-listen til Studentradioen på Spotify!

Anbefalte artikler