Yoguttene – En prat om alt og ingenting

This content has been archived. It may no longer be relevant

Da jeg entrer backstagerommet like etter konserten er overstått, slår stemningen mot meg. Venner av artistene, et par jenter og Yoguttene selv prater i munnen på hverandre. En roper: “Få på noe hiphop da! Samme hva, bare noe hiphop!” Det klirrer i noen fortjente flasker etter et vel overstått show, og dunsten av scenesvette brer seg utover rommet.

Hele gjengen samlet seg, og midtpunktene, som selvfølgelig var typene med hiphop-Norges kanskje mest gjenkjennelige artistnavn; Handerre Linni, Onge Anka, Jenny Skavland og Idol-Tone, fikk plass nærmest mikrofonen. Det ble litt rot da det hele skulle begynne, folk var her og der, men praten kom godt i gang raskt. Og som forventet kom svarene ikke alltid til å belyse mine spørsmål, men jeg fikk et innblikk i Yoguttenes fargerike og nokså tilfeldige verden. Jeg var klar over at dette kom til å bli et intervju utenfor de vanlige rammene, men ikke hvor morsomt det faktisk var å høre på alle innspillene til de forskjellige medlemmene.

Den gode stemningen gjenspeiles i intervjuet, hvor de forskjellige medlemmenes svar fullføres av hverandre og alle er ivrige på å få frem sin mening. Ganske likt hvordan de opptrer på scenen. Gjengen svarer som enheten Yoguttene, og samholdet i gjengen skinner tydelig frem. Med anonymiteten YG opprettholder, og ettersom de presenterer seg selv med alternative navn, er det dermed ikke lett å holde styr på hvem som sier hva, men man er hele tiden klar over at dette er en gruppe hvor alle representerer uttrykket en for alle, alle for en.

Vi har lyst til å spille for Herman Friele i Legoland.

Det hele åpnet med noen tanker om livet og de viktige tingene i deres verden:

Eg har studert livet. Eg har studert hasj, weed og patrone. Og eg har studert Fernet.

Ølen hadde også mye å komme med og hjalp til under intervjuet. Du får spørre ølen om hva det var som ble sagt da jeg spurte om deres syn på kvelden i Bergen.

– Nei, vet du hva? Det er fans overalt. Eg vil si vi har klart det, eg. Eg vil si det var en ganske bra kveld. Bergen, hjemmebane. Top notch, top nice, everything Gucci.

Spørsmålet om deres aliaser måtte komme opp, og at de engang skulle jobbe med noen av dem var klart.

– Jenny Skavland skal starte en ny reality-serie på NRK4 som heter “Yoguttene, Livet Mitt Før De”

Yoguttene har fått mye oppmerksomhet det siste året, så jeg tenkte de måtte glede seg til å spille konserter over hele landet i år, men det var visst ikke det som var viktigst for dem.

– Vi spilte på By:Larm, Hove, Frelsvik og hjemme i stuen. Men det som er viktig er at vi kjører polo.

De hadde mange forslag til steder de ønsker å spille hvis de kunne velge.

– En jævlig fet poloforhandler, hjemme hos Ralph Lauren, hjemme hos Herman Friele eller i Legoland. Vi har lyst til å spille for Herman Friele i Legoland.

Oslo Records
(Foto: Oslo Records)

Smilefjes, Polo og Ramsløk

Waka Flocka og Gucci Mane representerer rapmusikken som Yoguttene spiller. Den førstnevntes tekster handler som regel om dop og tunge tider. Bergengjengens tekster og medieprofil er en positiv sol i hverdagen, men hva mente de med denne kontrasten?

– Nei hør no her! Smilefjes, smilefjes og et par ekstra smilefjes. Vi møtte Waka Flocka på Hove, og han sa at paragliding er litt fetere enn fallskjerm, så du kan jo bare tolke det på den måten.

Yoguttene blir ofte sammenliknet med OFWGKTA, spesielt når det kommer til sceneopptredenen. Hva mente de om det?

– Vi hang med Tyler The Creator på Hove. Han sa også at han syntes det var fett med litt basejump og litt hanggliding, og han digger rognebærbuskene.

Hvordan gjør gjengen seg klare for å gå opp på scenen?

– Åh! Da ber vi til Ghandi. Ghandi er min gud.

Jeg spurte guttene om deres samarbeid med Martin Bjørnesen AKA DJ Hele Fitta på videoen til Dino$aurer. De kom med flere tips til hvordan å oppføre seg i hverdagen og påpekte at det var Morten Jørgensen som er viktig.

– Morten Jørgensen, nr. 1 kis, hvis du leser dette tjommi, vi tar av oss alltid hatten for deg. Du har vært rundt så lenge at du vet ting som bare gode dinosaurer vet. Vi er unge dinosaurer du er en gammel dinosaur. Lillefot og Vennene. Du er vennene, vi er vennene alle er Lillefot.

Til slutt, etter spørsmålet om hva de syntes om at Løvinne ble listet på SriB, kom de med oppfordringen at vi må liste alle sangene hele tiden.

Hør hele intervjuet her:

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2014/04/Trigger-intervju-YoGuttene-24.04.14.mp3]

Anbefalte artikler