Spillelisten Uke 5

Ukas Låt: Ivan Ave – Also

Vi har innenfor Trigger Bergen lagt vår kjærlighet på to norske rappere, Pasha og Ivan Ave. Han har på dette slippet fått en hjelpende hånd fra store navn som Kaytranada og Kiefer. Hans jordnære tilstedeværelse, gjenspeiles i musikken. Låta Also innebærer en oldschool beat med psykedeliske partier og en avslappet Ivan Ave som rapper. Det er en enormt gjennomført låt på litt under fem minutter. Hans ydmykhet ovenfor musikkbransjen belønner ham absolutt, og det er slik vi setter pris på når vi velger ukas låt, vel fortjent!

 

Blood Command – Cult Drugs

Det begynner å nærme seg nesten syv år siden jeg ramlet over det energiske hardcore bandet Blood Command. Som 16 åring, var dette rimelig nytt. En kvinnelig artist innenfor denne sjangeren er en ettertraktet observasjon. Det begynner å nærme seg en evighet (2008) siden Yngve Andresen samlet denne gjengen som utviklet seg til det som vi her har plukket ut på A-listen i Studentradioen i Bergen. For meg har Blood Command (på lik linje med Kvelertak) vært pionerer innenfor hardcore musikk å bli listet på radioer, noe de også har vunnet flere priser for. Cult Drugs er en låt som holder seg i samme gate som deres tidligere utgivelser. Noe som resulterer i at publikum er rimelig fornøyd med det de blir servert og setter pris på lojaliteten til musikerne. De er å observere under By:Larm sitt nye opplegg By:Larm Black, der også tidligere listet Sibiir og Kampfar er å få med seg. Vi gleder oss til å få med oss konserten der!

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/300870082″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”150″ iframe=”true” /]

lilleStine – Jeg Lover Deg

Stine Wingsternes er den bergenske dama som står bak lilleStine. Hun er en ettertraktet musiker i Bergen, og har laget spor på flere av det som utgjør musikkscenen i Bergen. Det er en del år siden jeg ramlet forbi en pop-up konsert i overetasjen på Legal, der Norsk Tiger var å finne. Stine er da og vokalist og frontperson i bergensbandet Norsk Tiger, som også har vært listet her tidligere. Det er nesten ett år siden vi hørte noe fra prosjektet lilleStine sist, og vi kjenner at hun virkelig har gått i dybden for å grave frem denne dystre og mørke, nesten melankolske låten Jeg Lover Deg. Med et coverbilde som hadde trigget Sigur Ròs og en kulhet som vi andre bare kan drømme om.

Bergens kuleste dame, uten tvil.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/304786722″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”150″ iframe=”true” /]

Magnus Bechmann – Loners Get Lonely Too

Vi er enig med deg Magnus. Loners Get Lonely Too.

Under mandagens sending sammenlignet vi låtas oppbygning og dynamiske omriss med både Band Of Horses med The Funeral, og valgte å kalle sjangeren for creep pop (!). Låta er ydmyk, søt og ærlig, med en enorm oppbygningskraft. Mot slutten har låta skiftet helt opplegg, men det har skjedd så gradvis at det føles helt naturlig. Den unge mannen Magnus Bechmann har fått enormt mye gode omtaler, både tidligere og i nåtid. Vi vil gjerne være en del av denne gode omtalens sirkel og også fortelle både deg og dere at dette er et navn dere burde notere dere. Han er nemlig kommet for å bli.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/301959057″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”150″ iframe=”true” /]

Farida – Next To Nothing

Det virker som RnB er i vinden for tiden. Med konnotasjoner til 90-talls «independent woman», tar Farida det steget videre med å bare føre trenden videre inn i 2017. Hun har en nydelig stemme og en utrolig kul stil. Dette er det første vi fra Trigger Bergen har bitt oss merke i av Farida, men håper inderlig at det ikke er det siste. Mye følelser ute å går fra den unge artisten. Vi skal selvsagt fortsette å følge med på de videre skrittene fremover.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/303116374″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”150″ iframe=”true” /]

Syd – Body

Det er to utenlandske artister på lista, blant annet Syd. Hun er mest kjent som DJ og med i den kritikerroste gruppen Odd Future. Hun har nylig avsluttet sitt samarbeid med OF og har beveget seg enda mer i sin egen sti. Flere sideprosjekter har dukket opp fra Syd, både Syd Tha Kid og medlemskap i det kjente DJ-kollektivet The Internet. Hun er uten tvil en av de mest kjente artistene som vi har listet her hos oss. Men med den nydelige stemmen og fantastisk omriss av en låt, er det selvsagt at den får en plass her hos oss.

Tunji Ige – Why Don´t You?

Siste mann på spillelisten er her, Tunju Ige. Han er fra Philly og har gitt ut en hard hiphop låt. Etter 6 måneder med stillhet fra den unge mannen, har han nå servert oss en dyp og real låt. Med hele pakken til stede. Den inneholder tekst om oppvekst og en redigert stemme som ikke er uvanlig innenfor sjangeren. Han har enormt mange inspirasjonskilder som ligger til grunn for hans arbeid, og en av dem er progressiv house, noe som er meget spennende.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/302382916″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”150″ iframe=”true” /]

 

 

 

 

Anbefalte artikler