Spillelisten uke 16

This content has been archived. It may no longer be relevant

Ukens låt: Hvitmalt Gjerde – Rakel

Surferock trioen fra Bergen har sluppet SAIKO-EP bestående av fire låter, samt låten Rakel. Guttene er kjent for å ta det etterlengtet musikalske vibbene fra 60-tallet tilbake til 2016. Selv om guttene har gått vekk fra lo-fi-sounden, og beveger seg helt klart mer i pop-universet, svever musikken fortsatt i kosmos til tross for dette. Hvitmalt Gjerde skiller seg ut fra flere norske band på grunn av særegen musikalsk stil. Altså, ved andre ord – sjekk ut låten Rakel.. og SAIKO-EP.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/259650414″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

Gundelach – Fjernsynet

Elektronika filuren Kai Gundelach har produsert en heftig låt med tittel på norsk, selv om han synger på engelsk- gøy! Fjernsynet har en pulserende takt sammen med en harmonisk og avbalansert vokal, som gjør låten fullverdig. Gundelach har tidligere spilt på By:larm og skal spille på Øyafestivalen i sommer. Fyren er en velkjent fyr innenfor Oslo sitt klubb- og musikkmiljø. Se opp for denne musikalske spiren og forvent deg å høre mer fra Gundelach.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/257771807″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

 Amped Out – Fatique

Indie-kvartetten består av gutter fra Stavanger – men er selvfølgelig bergensbaserte. Musikerne er tidligere kjent som ”Coast”, men byttet nylig navnet til amfetamin-referansen Amped Out. Fatique er en klassisk indie-pop-rock låt med svevende vokal som får deg til å drømme om sommer. Bandet har samarbeidet med multitalentet Eirik Marinius – mer kjent som Marinius. Vi håper på å høre mer fra guttene i Amped Out – og forhåpentligvis kan vi vente oss et album i fremtiden.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Wv0HJTguo3E]

 

Sjekk ut intervjuet vi hadde med Tord og Reber fra Amped Out sist sending:

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/259846117″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

Carnival youth – connection lost

Endelig musikk fra en av de baltiske statene Latvia – som ikke er et bidrag til Eurovision. Bandet startet i 2012, og har siden blitt listet og anbefalt av flere radiokanaler verden over. De sammenligner sin egen musikk med Arctic Monkeys og Wolf Parade, men hvis jeg skulle beskrevet det selv ville jeg kalt det en klassisk indie-pop låt, mer som en introlåt til en amerikansk romantisk komedie – med Ashton Kutcher i manlighovedrolle. Bandet slapp ut album 1 april, sjekk det ut, det er kult.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/247482290″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

Eagulls – skipping

Bandet er basert i Leeds og har holdt på siden 2010. Det skal ikke mye til for å trekke linjer mellom Eagulls og Joy Division. Dette er 80-talls progressive post rock på det beste med en eksemplarisk melankolsk vokal. Eagulls skal spille flere konserter i Europa i neste måned, så hvis du er keen på å se disse live har du faktisk muligheten til det – hurra!

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/250829584″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

Tuba Tuba – Pitchfork

Seksmannsbandet fra Oslo har endelig sluppet ut ny singel, som heter så lol og festlig som Pitchfork. Låten er fengende, og har en god balanse mellom funk og pop. Bandet er kjent for konfetti og mye energi på scenen, og ikke minst absurde sangtekster. Tuba Tuba er definisjonen på et kult band, så hvis du ikke kjenner til guttene, burde du absolutt sjekke de ut – og anbefaler på det sterkeste å se dem live.

Bonzai – Sleepy Hungry

Dublin overrasker stadig med annet enn bare god øl og fin natur, men også innen musikken er det imponerende saker som kommer brasende ut. Bonzai er en av de. Hun er bare 20 år gammel, og allerede både spilt på samme gig som Mura Masa og vært på turnè i hele Europa. Hun har sluppet EP-en Sleepy Hungry, som falt meget i smak hos oss her i Trigger, som er grunnen til at hun er listet på ukas liste. Spennende og se om hun vil ende opp som headliner istedetfor Mura Masa neste gang. Vi har troen.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/254309577″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

 

Anbefalte artikler