Varme låter til varme dager

UKAS LÅT: Spurv – Et blekt lys lyder

Spurv, et oslobasert post-metallband, leverer en hææærlig instrumentallåt i deres ferske singel «Et blekt lys lyder». Helt uten tekst, greier denne å vekke følelser av både lengten og angst. Ren melodiøs magi!

Emile the Duke – Gratulerer Med Dagen

Emile har alltid vært en av undertegnedes favoritter, og her slår han til igjen! Norsk undergrunns kanskje beste rapper legger i denne lette feiringslåten frem en tvetydig finurlighet som kan brukes både ved nasjonaldager og bursdager. Rappet i hans karakteristiske spoken word-stil, og med en klassisk Emile-beat i bakgrunnen, med stikk til det gamle el-pianoet du har stående hjemme hos din bestemor, er dette en låt det går an å kjenne seg igjen i.

Yung Smul, Sebastian Zalo – Syv Søstre

Yung Smul har den siste tiden vært i vinden som en del av et gryende Oslokollektiv, og på «Syv Søstre» viser han med sin kompis Sebastian Zalo, hvorfor han fortjener å være der. Overraskende romantisk til å ha så seksualiserte undertoner, og med hjemmelaget beat av Smul selv, er dette et garantert innslag på året sommerliste.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=4D27J7FQv-E]

Bambino Steel m/Joddski – Hodepine

I denne hardlåta fra Nordland legger rockegutta fra Bambino Steel ned en hard banger på delikate riff. Backet med hele Nordlands favorittrapper Joddski, fyrer de løs med en paranoid låt om hodepine og generell jævlighet. Definitivt noe du burde sjekke ut.

Sofie Hamre – Stedet

Med en laidback beat legger Bergens nye stjerneskudd Sofie Hamre ned det neste store innenfor norsk R&B. Med en tekst som vekker tanker om både lengsel og usikkerhet, drar Sofie her frem en kvalitetssang av slow dance-aktig karakter. Vi gleder oss i hvert fall til å høre mer fra henne fremover!

Petal – Tightrope

Listens eneste ikke-norske innslag stammer fra Scranton i Pennsylvania, hvor indiejenten Petal viser oss inn i sitt musikalske univers. Drevet av en vokal med en overveldende renhet og råhet, er dette en lett sang å digge til, spesielt nå i sommervarmen som ligger over byen.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=NxC_E04TAC8]

Joakim Koala (m/Silja Sol) – Siste Sjanse

Med «Siste Sjanse» drar Joakim koala oss med ut i verdensrommet. Basert på drømmende synther og en flytende vokal, gir denne låten deg en virkelig følelse av å sveve rundt. Med Silja Sol på backing er dette en sang som virkelig skinner.

 

Anbefalte artikler